Dakbrand in de Calandstraat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Dakbrand in de Calandstraat

Den Haag - De oplevering van een gloednieuw appartementencomplex in de Callandstraat, die over drie weken zou plaatsvinden, is enige tijd verdaagd.


De oorzaak is een brand die vanmiddag woedde op het dak van het nieuwbouwcomplex, dat is gelegen op de kruising met de Waldorpstraat.

Rond half twee waren er forse vlammen te zien die uit het dak sloegen. De brand ging ook gepaard met veel rook, die tot in de verre omtrek was te zien. Na de eerste alarmering werden brandweereenheden van kazernes Laak en Centrum gealarmeerd.

Brandweerlieden zijn het dak op gegaan en hebben de brand uiteindelijk weten te blussen.  Zij moesten een deel van het dak slopen zodat uitbreiding van de brand niet mogelijk was.

Omdat de bemanning van twee tankautospuiten was ingezet, is opgeschaald naar 'middelbrand'.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Wel blijkt dat er werkzaamheden gaande waren op het dak. Het pand zou over 3 weken opgeleverd worden, maar het lijkt er nu op dat de brand daarbij roet in het eten gaat gooien. Behalve de dakbedekking is een aantal zonnepanelen op het dak ook beschadigd. Eén woning liep waterschade op.

Foto's: o.a. Rene Hendriks en C. Tjoeng

zE6o54.jpg

ek14lu.jpg

Wa itemdankzijtiplijjn

dsafBz.jpg

Y62SKq.jpg

iumxiJ.jpg

HaTZ1V.jpg

lQfLE3.jpg

968hdS.jpg

B098Ce.JPG

iOOav1.JPG

CYrjOF.JPG