Vrachtwagen met drugsafval in brand in recreatiegebied Vlietlanden | Regio15.nl

Vrachtwagen met drugsafval in brand in recreatiegebied Vlietlanden

Leidschendam - Vannacht is op een parkeerterrein bij recreatiegebied Vlietlanden een kleine vrachtwagen met een flinke hoeveelheid drugsafval in brand gestoken.


De brand werd rond half twee ontdekt door een voorbijganger. Meerdere eenheden van de brandweer zijn gealarmeerd om de brand te bestrijden. Ook de Adviseur Gevaarlijk Stoffen (AGS) van de brandweer was ter plaatse.

Goed te zien is dat in de vrachtwagen de restanten van meerder IBC’s staan. Een IBC is een opslag container die veel in de industrie wordt gebruikt voor onder andere vloeistoffen. Ook zijn er diverse kleine jerrycans met inhoud aangetroffen.

De verpakkingen zijn wel verbrand, maar hetzelfde geldt waarschijnlijk niet voor de chemicaliën. Toen de IBC's smolten, is de vloeibare inhoud daarvan vermoedelijk weggelopen en in de bodem verdwenen.

De brandweer is enkele uren bezig geweest met het bestrijden van de brand. Omdat de bemanning van twee tankautospuiten was ingezet, werd opgeschaald naar ‘middelbrand’.

Het opruimen van de resten van de vrachtwagen en de eventuele reiniging van de bodem komt nu voor de rekening van de belastingbetaler.

Video en foto's: Daan van den Ende

09OJ2G.JPG

9sJcj7.JPG

KZBgLR.JPG

uxh0RE.JPG

xJaJZS.JPG

hJKn1Y.JPG

7Qs2Mx.JPG

EMwUjw.JPG

nEja9t.JPG

za4igk.JPG

CbGwZR.JPG

X8uPxa.JPG

WmlkHf.JPG

NAbd1c.JPG

l2sT9C.JPG

3KXxa3.JPG

diUOjN.JPG

UF5mlO.JPG