Brand verwoest meerdere bedrijven Van Gijnstraat | Regio15.nl

Brand verwoest meerdere bedrijven Van Gijnstraat

Rijswijk - Een brand in de Van Gijnstraat is opgeschaald naar zeer grote brand. 


De brand is uitslaand en er komt veel rook vrij. Waar de brand precies is ontstaan is nog niet bekend. In het brandende pand zit onder andere een garage. 

De Van Gijnstraat is gelegen in het industriegebied 'Plaspoelpolder'. Het bewuste stuk staat vol met wat oudere panden, die vaak minder bestand zijn tegen brand. Ook zitten er niet zelden verbindingen tussen de bedrijfsunits, waardoor de brand zich relatief makkelijk binnendoor kan uitbreiden.

De politiehelikopter vliegt boven de brand. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Voor de onderlinge afstemming van de hulpdiensten is GRIP 1 afgekondigd.

Er is onder andere veel vliegvuur, dit maakt de brand complex.

De brand breidt zich dusdanig snel uit dat de hoogwerker al meerdere malen moest worden verplaatst. Er zijn explosies te horen. Waarschijnlijk zijn dat gasflessen die ontploffen.

Gezien de vele rook is het niet onverstandig als omwonenden hun ramen en deuren gesloten houden en ventilatie uit zetten.

Brandbestrijding

Voor de brandbestrijding en ondersteuning worden brandweereenheden ingezet uit onder andere Den Haag, Rijswijk, De Lier, Delft, Wateringen, Honselersdijk, Maasdijk, Monster, Naaldwijk, Maasland, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en 's-Gravenzande.

Er is rond 01.20 uur een extra brandweerpeloton gealarmeerd met vier tankautospuiten. Er wordt grootschalig watertransport afgelegd t.b.v. de waterwinning. Rond 01.40 uur zijn drie extra hoogwerkers gealarmeerd.

De brand wordt vanaf  boven met een brandweerdrone bekeken om een beeld te krijgen van de ontwikkeling van de brand. Ook wordt er een blusrobot ingezet.

Ruim honderd hotelgasten

Het 'Stay at 7' hotel op de Volmerlaan moest worden ontruimd vanwege de rook. De ruim 100 gasten zijn naar een hotel elders in de regio overgebracht.

Wij hebben enige tijd live beelden uitgezonden. Zie daarvoor Regio15 Facebook.

(Bekijk hier de beelden van de situatie bij daglicht)

Video en foto's: Jim Scheffers, Daan van den Ende, Donny Kooistra

DDAZEf.JPG

lbf1hE.JPG

j0bEY0.jpg

8ojuOE.JPG

onJcHS.JPG

QqsPLl.jpg

iCkeaD.JPG

meGaMh.JPG

VOdWpB.JPG

OtFkSL.JPG

pepVx9.jpg

AYQr47.JPG

jnUNGw.JPG

DDAZEf.JPG

juEtfg.JPG

dsbjLe.JPG

RuUFjC.JPG

6vYKlw.JPG

QJRXPz.JPG

gSq6HP.jpg

264XD5.JPG

PMCkYa.jpg

H1FOLC.JPG

RYGH7c.JPG

jV0zQn.JPG

mywtEK.JPG

gSq6HP.jpg

hy8Rsp.JPG

qjIDAd.JPG

SINyCS.JPG

qHq6fe.JPG

ghSAKO.JPG

HC4Jwc.JPG

ufdkhy.JPG

Upe7sw.JPG

LyVlJT.JPG

TwUC1v.JPG

JorjwS.JPG

GmtdVe.JPG

OSp7Jz.JPG

vM4Wxf.jpg

JmWCil.JPG

AfUxBK.jpg

lB995S.JPG

MXyg0N.jpg

89aTrb.jpg

Ruim 100 gasten van het 'Stay at 7' hotel aan de Volmerlaan zijn geëvacueerd vanwege de brand. Zij zijn buiten opgevangen en hebben een deken gekregen. Uiteindelijk zijn zij naar een hotel elders overgebracht. 

Video: Donny Kooistra

oxTPf5.JPG

9Rb4FG.JPG

M9DjsY.JPG

MrCP4z.JPG

jpymhh.JPG

tO0nHN.JPG

FjW0aw.jpg