Grote woningbrand in de Rijklof van Goensstraat | Regio15.nl
DutchEnglish

Grote woningbrand in de Rijklof van Goensstraat

Den Haag - Een woningbrand in de Rijklof van Goensstraat (Bezuidenhout) is door de brandweer opgeschaald naar 'grote brand'.


De brand op de bovenste verdieping werd rond tien voor half acht gemeld en hierop zijn brandweereenheden uitgerukt van kazernes Archipel en Leidschendam-Voorburg.

Bij aankomst van de brandweer bleek de inzet van meerdere tankautospuiten noodzakelijk. Om 7.36 werd daarom opgeschaald naar 'middelbrand' en twaalf minuten later zelfs naar 'grote brand'. Hierop kwamen aanvullende eenheden van kazernes uit Wassenaar, Wateringen en Rijswijk ter plaatse.

Er komt veel rook uit het pand en alle woningen zijn ontruimd alsmede de naastliggende woningen.

Er is onder andere een tweede hoogwerker naar het brandadres gestuurd. In eerste instantie is gekozen voor blussing van buitenaf, maar inmiddels vindt er ook een 'binnenaanval' plaats. 

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij de brand.

Op het brandadres (bovenste verdieping) is een hennepkwekerij aangetroffen.

De brand is moeilijk te bereiken. Inmiddels is ook een specialistisch team van de brandweer ingezet. Dit team beschikt over aanvullende brandbestrijdingsmiddelen zoals de fognail.

Rond 9.50 kon het sein 'brand meester' worden gegeven. De getroffen woning is onbewoonbaar. Ook de woning eronder is door waterschade voorlopig niet bewoonbaar.

Video en foto's: Rene Hendriks

Video: Laure Dierckx

1tFxAS.JPG

N7vahf.JPG

9mgFbO.JPG

0dPn5q.JPG

Myitiq.JPG

OiB40m.JPG

lsYFQJ.JPG

EhhQTn.JPG

gPMsA1.JPG

Ok6BK5.JPG

R3YdAY.JPG

So31Om.JPG

bAsIbh.JPG

qJ9qFw.JPG

PzMxmJ.JPG

zTDDbo.JPG

pEa5tX.JPG

6vsdQo.JPG

PWdWxw.JPG

QOl108.JPG

W9m7eG.JPG

giuDVz.JPG

b8py5C.JPG

yLxubj.JPG