Hooibalen in brand op de Bieslandhoeve | Regio15.nl

Hooibalen in brand op de Bieslandhoeve

Delfgauw - Vanmiddag is brand uitgebroken in een stapel hooibalen op de Bieslandhoeve aan de Bieslandseweg.


Om even na vijf uur werd er brand ontdekt in de wintervoorraad hooi die buiten ligt opgestapeld in balen.

In eerste instantie is alleen de tankautospuit van kazerne Pijnacker-Nootdorp naar de brand gestuurd, maar al snel bleek dat de waterwinning problemen zou opleveren.

Bovendien zijn hooibalen niet zo gemakkelijk te blussen; die moeten handmatig of met behulp van shovels uit elkaar getrokken worden om de brand effectief te kunnen bestrijden.

Om die reden werd extra brandweermaterieel en personeel opgeroepen van kazernes uit onder andere Delft, Den Haag en De Lier. Omdat de bemanning van drie tankautospuiten is ingezet, werd opgeschaald naar 'grote brand'.

De stand van zaken op dit moment is dat de brand onder controle lijkt. Toch wordt het grootschalig watertransport achter de hand gehouden voor het geval de brand alsnog oplaait.

Omdat er nogal wat rook vrijkwam, is bewoners in de omgeving geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden en de mechanische ventilatie uit te zetten.

Het vee op de Hoeve ondervindt geen enkele hinder of gevaar door de brand; de rook waait juist van de hoeve af. De dames stonden daarom rustig te grazen. Wel slaat de brand vermoedelijk een flinke deuk in de voorraad hooi voor de komende winter.

Beeld: Rene Hendriks

reP3op.JPG

6azYRV.JPG

NrB9mO.JPG

vj2Kuo.JPG

ISyJJv.JPG

YFE2bf.JPG

29vnFD.JPG

STrfNd.JPG

K44ka3.JPG