Brand aan de Papeweg in Wassenaar | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brand aan de Papeweg in Wassenaar

th-dsc_8227-1Wassenaar - Voor de tweede keer binnen een week tijd mochten de tankautospuiten van de kazernes Wassenaar en Leidschendam-Voorburg, het redvoertuig Leidschendam-Voorburg en de Officier van Dienst uitrukken voor een melding van een schoorsteenbrand op Wassenaars grondgebied.


Was het op kerstavond een schoorsteen aan het Eijkendael die vlam vatte, afgelopen avond leek het erop dat een schoorsteen aan de Papeweg in brand stond. Rond kwart over zes werd er dan ook om die reden door personeel van beide kazernes uitgerukt naar het brandadres.

Ter plaatse werd de schoorsteen vanuit de korf van het redvoertuig geïnspecteerd en hoewel deze schoon leek, werd er voor de zekerheid wel geramoneurd. Echter, gezien het feit dat er toch ongewenste rook bleef komen - waaronder rook uit een muur - is een verder onderzoek gestart.

Uiteindelijk traceerde men een brandje in de ombouw van de haard. Direct zijn twee stralen hoge druk afgelegd en is men een blussing gestart. Een deel van de ombouw is door brandweerlieden van kazerne Wassenaar gesloopt.

Voor de bewoonster is een ambulance ter plaatse gekomen; de vrouw is door ambulancepersoneel ter plekke nagekeken op rookinhalatie, maar hoefde verder niet naar een ziekenhuis vervoerd te worden.

Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners bij te staan in onder andere de afhandeling van de schade.

Foto's: Pascal de Haas

dsc_8194-2

dsc_8199-1

dsc_8202-1

dsc_8213-1

dsc_8216-2

dsc_8227-1