Middelbrand Haagsebos Zoetermeer | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Middelbrand Haagsebos Zoetermeer

th-dsc_8033Zoetermeer – In een woning op de 10e etage van een flatgebouw aan het Haagsebos heeft aan het begin van de avond brand gewoed.

De brand werd even na vijf uur door de bewoner gemeld bij de brandweer. Deze rukte uit met twee tankautospuiten, een redvoertuig en een officier van dienst.

Toen de brandweer bij de woning aan kwam, voelde de deur van de woning bij een eerste verkenning heet aan, ten teken dat de brand zich verder had ontwikkeld. Hierop is eerst de waterwinning in orde gemaakt middels de bluswatervoorziening in het gebouw en zijn de naastgelegen woningen op de 10e etage ontruimd. Er is toen opgeschaald naar 'middelbrand'.

De brand bleek te zijn ontstaan in de keuken, tijdens het koken. De brand op zich viel mee en was redelijk snel geblust.

De woning heeft brand- en roetschade opgelopen door de brand. De ondergelegen woning heeft waterschade opgelopen. Ook deze woning is ontruimd.

De bewoner is door de ambulancedienst nagekeken op rookinhalatie en is voor verdere behandeling vervoerd naar het ziekenhuis. Ook de dierenambulance is op verzoek ter plaatse gekomen en deze heeft de kat des huizes, die rook had ingeademd, meegenomen en voor onderzoek naar een dierenarts gebracht.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Foto’s: Martijn Roggeveen en Elbert Lindhout

wmr-dsc_8044

2912102

wmr-dsc_8070

2912103

wmr-dsc_8074

wmr-dsc_8086

wmr-dsc_8098

2912106