Westlandse telers doneren aan het ziekenhuispersoneel | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Westlandse telers doneren aan het ziekenhuispersoneel

Naaldwijk / Den Haag - Heel veel telers van bloemen en planten kunnen op dit moment hun handel niet kwijt.


Het probleem is dat Nederland één van de grootste exporteurs van bloemen en planten ter wereld is. En dat dus het grootste deel van de kweek normaliter aan het buitenland verkocht wordt. Door de corona-crisis zit die markt nu 'op slot', en blijven zij met hun koopwaar zitten.

En de bloemen en planten blijven doorgroeien. Op een gegeven moment moeten ze weg. Als dat niet aan het buitenland geleverd kan worden, betekent het een roemloos einde in de afvalcontainer.

De mensen achter OK Plant in Naaldwijk gaat dat aan het hart. In samenspraak met hun buurvrouw (die weer contacten in het Haga ziekenhuis Leyweg heeft) is besloten om een flinke lading van de gekweekte planten dan maar weg te geven aan het personeel van het ziekenhuis; als dank voor hun inzet. In totaal 8 karren vol met 2000 stuks Campanula Ambella planten werden daarom bij het ziekenhuis afgeleverd. 

De planten werden in ontvangst genomen door een aantal verpleegkundigen van de afdeling waar de corona patienten verpleegd worden. Het ziekenhuis gaat ervoor zorgen dat alle personeelsleden 'hun' plant gaan krijgen.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Rene Hendriks en Nicky Pronk

CCHr6X.JPG

Dv4Ab9.JPG

qItsgK.jpeg

B8pF0y.jpeg

0OoFkZ.jpeg

somA1d.jpeg