Haagse markt op last van burgemeester Remkes gesloten | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Haagse markt op last van burgemeester Remkes gesloten

Den Haag - De Haagse markt is woensdagmiddag op last van burgemeester Johan Remkes gesloten.


De Haagse markt werd vanmorgen druk bezocht [scroll naar beneden voor beeld] door kooplustigen. Het was mooi weer, en daarom trokken veel mensen erop uit.

De gevraagde afstand van 1.5 meter onderling werd genegeerd; ook deels door het aantal mensen wat er op dat moment aanwezig was. Burgemeester Remkes bezocht de markt, zag hoe druk het was en besloot hem te sluiten. Omstreeks 15:00 uur liet de gemeente Den Haag daarom weten dat de Haagse markt per direct dicht moest. 

Een half uur later hebben politieagenten, toezichthouders en BHV'ers de markt leeggeveegd. De marktkooplui zijn bezig om hun kramen leeg te maken.

De Haagse markt vervult een belangrijke rol in de voedselvoorziening in de wijk. Daarom wordt gekeken of met name kramen met levensmiddelen a.s. vrijdag weer open kunnen. Waarschijnlijk is tegen die tijd een gemeentelijke noodverordening van kracht, waardoor de afstand van 1,5 meter tussen de bezoekers beter kan worden gehandhaafd en overtredingen kunnen worden beboet.

De Gemeente Den Haag heeft laten weten extra streng te zullen optreden tegen overtreders van de genomen maatregelen om het corona virus te bestrijden. Afgelopen zondag werden de maatregelen, ondanks diverse oproepen en informatieborden, ook massaal genegeerd. Er werd onder andere een groepsles boksen gegeven op het strand van Scheveningen. 

Video en foto's: Donny Kooistra

93zXOi.JPG

lFkxD7.JPG

6G6lNm.JPG

tZBHwp.JPG

Ipa3b2.JPG

xA0ITv.JPG

PQls5c.JPG

JUpgni.JPG

8qIb6j.JPG

kcgjyk.JPG

BXou4t.JPG

tVV5BK.JPG

Eerder vanmorgen was het vrij druk op de Haagse markt. De marktlieden riepen omstanders op om 1.5 meter afstand te houden.

GYev41.JPG

298bdS.JPG

sK16c0.JPG

cLtiHX.JPG

cX6G2p.JPG

385HyG.JPG

zyykHJ.JPG

0n4Uk6.JPG

MovGUT.JPG

EuuHsJ.JPG

wajwty.JPG