Bestuurder vlucht na aanrijding uit angst om mishandeld te worden | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Bestuurder vlucht na aanrijding uit angst om mishandeld te worden

Den Haag - Een bestuurder van een bestelbusje is vanavond na een aanrijding, uit angst om mishandeld te worden, gevlucht.


Het bestelbusje kwam op de kruising van de Erasmusweg met de Betje Wolffstraat in botsing met een personenauto. De stoplichten waren op dat moment buiten werking en dat is de vermoedelijke oorzaak van de aanrijding.

In eerste instantie was de automobilist van het bestelbusje gestopt en kwam in contact met de inzittenden van de personenauto. Al snel verzamelden zich meerdere groepen personen bij de aanrijding en werd de sfeer volgens omstanders grimmig.

De automobilist voelde zich dusdanig bedreigd en onveilig, dat hij met hoge snelheid de ongevalslocatie heeft verlaten. De automobilist reed in een poging om te vluchten door het rode stoplicht en maakte diverse andere verkeersovertredingen. Op de Jan Luykenlaan, enkele honderden meters verderop van de ongevalslocatie, is de automobilist gestopt en staande gehouden door de politie.

Onder begeleiding van de politie is de automobilist vervolgens terug naar de ongevalslocatie gebracht. Personeel van een inmiddels ter plaatse gekomen ambulance heeft de inzittenden van de personenauto onderzocht. Eén slachtoffer is zonder spoed (A2) naar het ziekenhuis vervoerd.

De verkeerspolitie onderzoekt de zaak. Beide partijen bleken uit een blaastest niet onder invloed van alcohol.

Video inclusief dashcam beelden: Daan van den Ende

Foto's: Daan van den Ende, Nick van Mourik, Roy Wolters

qgr7cF.JPG

mDJHeg.JPG

p60JtJ.JPG

154v8w.JPG

uDV0ur.JPG

jh0g8D.JPG