Demonstratie 'Vluchtelingen genoeg = genoeg' Malieveld | Regio15.nl
DutchEnglish

Demonstratie 'Vluchtelingen genoeg = genoeg' Malieveld

Den Haag - In de afgelopen weken is er via Facebook opgeroepen tot een demonstratie tegen de vluchtelingen die in ons land worden opgevangen.


Probleem was alleen dat het moeilijk was om de organisatie van de demonstratie 'rond te krijgen'. Nadat het al eerder een maand was uitgesteld, bleek het nog steeds moeilijk om te voldoen aan de eisen die de gemeente Den Haag aan het verstrekken van een vergunning had verbonden; en ontbraken er financieen om zaken als een podium en een geluidsinstallatie te betalen. Uiteindelijk heeft de initiatiefnemer besloten om de demonstratie af te blazen.

Desondanks waren een 150 man toch naar het Malieveld gekomen; onder het motto 'vergunning of niet; we willen onze stem laten horen'. De groep verzamelde zich aan de zijde van de poffertjeskraam, en er werden toespraken gehouden.

De politie gaf aan dat de groep tot 13:00 op het Malieveld mocht blijven en daarna moest vertrekken, vanwege het ontbreken van de vergunning.

Eén spreker werd aangehouden vanwege beledigende teksten op de achterkant van zijn shirt. De rest van de groep is tot kort voor 13:00 gebleven en daarna rustig vertrokken.

Video en foto's: Rene Hendriks


w PEEN4476

w PEEN4498

w PEEN4475

w PEEN4479

w PEEN4482

w PEEN4490

w PEEN4494