"Holland against hate" demonstratie op het Malieveld | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

"Holland against hate" demonstratie op het Malieveld

Den Haag - Zo rond de 2500 mensen hebben zich vanmiddag op het Malieveld verzameld, om te protesteren tegen het beleid van de nieuwe Amerikaanse president Trump.


In eerste instantie was de demonstratie gepland tegenover de Amerikaanse ambassade, maar toen duidelijk werd dat er veel mensen zouden komen is deze naar het Malieveld verplaatst. Daar werden toespraken gehouden. Een bonte verzameling van demonstranten en organisaties kwam hiervoor opdagen.

0S6jO8.JPG

EmROd0.JPG

xZ27rI.JPG

Op een gegeven moment verscheen er een bord met een hakenkruis. Via de geluidsinstallatie werd verzocht om dit bord weg te halen en niet meer te tonen.

3n8xg9.JPG

Daarna konden de toespraken beginnen.

zIwiRV.JPG

ogmacO.JPG

izMVXH.JPG

EcW5gk.JPG

oFrePx.JPG

BRbLEi.JPG

scWsr7.JPG

y9HvAT.JPG

aaRsGj.JPG

IUcnwY.JPG

yQRb97.JPG

QJAm8F.JPG

qMtFuW.JPG

UcZKjr.JPG

wPDkqD.JPG

mhi16z.JPG

m09bMF.JPG

UsMbX2.JPG

MW1dsP.JPG

oInbe5.JPG

cAzDpL.JPG

Doordat de toeloop groter was dan verwacht, betekende dat dat de geluidsinstallatie ernstig tekort kwam. Door het gebrek aan volume konden een groot deel van de toehoorders de toespraken niet verstaan - zeker niet toen een aantal demonstranten 'dan maar leuzen ging scanderen'.

Rond 18:00 was de demonstratie voorbij, en vertrok het meerendeel van de demonstranten richting het Centraal Station of de bussen.

Maar een kleine 200 man stak de Koningskade over, en maakte aanstalten om richting de Amerikaanse ambassade te gaan. De polite had dat al verwacht, en de toegangsweg vooraf al afgesloten door een linie mobiele eenheid.

QYBW5H.JPG

w4Zojt.JPG

85DM9r.JPG

vP0QQL.JPG

De groep ging de confrontatie uit de weg, en sloeg rechtsaf de Prinsessegracht op. Via de Kanonstraat probeerde men alsnog de ambassade te bereiken, maar deze zijstraat was ook al geblokkeerd door politiemensen.

VouDKv.JPG

btsEct.JPG

Toen duidelijk werd dat de route via de Kanonstraat 'hem niet ging worden' liep de groep verder over de Prinsessegracht. Ter hoogte van de Turkse ambassade werden zij weer gestopt door een linie van de mobiele eenheid.

zeXHKu.JPG

BkxMix.JPG

v4VuGe.JPG

5bJLhW.JPG

QKN2C1.JPG

vnA48V.JPG

53eln1.JPG

fJU0KS.JPG

Hierop ging de groep zitten en werd er kort een toespraak gehouden. Daarna kreeg men de keuze: vertrekken, of aangehouden worden. In het tweede geval zou er ook mogelijk geweld gebruikt kunnen worden. Daarop besloot de groep om te vertrekken.

De demonstranten werden 'druppel gewijs' doorgelaten en konden via het Malieveld alsnog richting het Centraal Station.

SfrhDO.JPG

lVrx4Q.JPG

ZJh9iN.JPG

kpCdIq.JPG

71xcnU.JPG

KUnOyY.JPG

bB3bXU.JPG

RdsfSb.JPG

MhaR4u.JPG

0wR1ht.JPG