Aanhoudingen bij demonstratie tegen Eritrea Holland Festival | Regio15.nl
DutchEnglish

Aanhoudingen bij demonstratie tegen Eritrea Holland Festival

Rijswijk - Bij een demonstratie van Eritreeërs tegen het Eritrea Holland Festival was vanmiddag veel politie op de been.


Rond de honderd demonstranten hadden zich zaterdagmiddag verzameld tegenover Event Plaza in Rijswijk. De demonstranten demonstreerden tegen het Eritea Holland Festival dat daar wordt gehouden.

De politie is met veel personeel ter plaatse. Onder andere agenten op paarden, agenten van de hondenbrigade en agenten van de Mobiele Eenheid (ME) houden de situatie nauwlettend in de gaten. Er staan diverse arrestantenbussen naast de demonstratieplek. 

De demonstranten werden door verschillende personen toegesproken en er werden diverse leuzen gescandeerd. Er werd nagespeeld hoe het regime in het Afrikaanse land met gevangenen omgaat. De handen en voeten van drie mannen werden bijvoorbeeld bewerkt met een houten stok. 

De demonstratie zou oorspronkelijk tot zes uur duren, maar de demonsratie is rond half vijf ontbonden door de organisatie. De demonstranten zijn daarna onder begeleiding van de politie naar hun volgende bestemming gebracht.

De demonstratie verliep oorspronkelijk rustig en vredig; bij Station Rijswijk liep de demonstratie alsnog enigszins uit de hand. Agenten hebben een linie gevormd en hebben diverse demonstranten aangehouden.

Foto's en video: Daan van den Ende

NtTZry.JPG

8afoYk.JPG

PFyEkb.JPG

OnUvlK.JPG

ARxywk.JPG

X7X41k.JPG

hKDFxJ.JPG

IxibTd.JPG

DUtDVn.JPG

yGo75v.JPG

R3OEfb.JPG

PfHxnD.JPG

zlBrin.JPG

OzCMNX.JPG

M9nLNn.JPG

D0iws3.JPG