Veel politie vanwege oproep demonstratie na uitspraak zaak Mitch Henriquez | Regio15.nl
DutchEnglish

Veel politie vanwege oproep demonstratie na uitspraak zaak Mitch Henriquez

Den Haag - In de Schilderswijk was donderdagavond veel politie aanwezig vanwege een oproep tot demonstratie tegen politiegeweld.


Op Social Media werd opgeroepen om te demonstreren op het Hobbemaplein tegen politiegeweld en de uitspraak in de zaak Mitch Henriquez. De demonstratie werd verboden op het Hobbemaplein, maar mocht wel plaatsvinden op het Koekamp. Demonstranten die naar het Hobbemaplein kwamen zouden worden doorverwezen naar het Koekamp.

Vanwege de ongeregeldheden die in het verleden hebben plaatsgevonden, was de Politie op alles voorbereid. Onder andere bikers, motoragenten, agenten van de hondenbrigade, agenten van het Parate Peleton (PP) en undercover agenten stonden paraat om onrust te voorkomen. Er werd veel materieel ingezet, waaronder een videosurveillancewagen.

Van opvallende of verdachte (groepen) personen werd het legitimatiebewijs gevraagd. Vijf personen konden zich niet legitimeren en werden aangehouden. De aangehouden personen zijn met een arrestantenbus naar het politiebureau vervoerd.

Er hebben zich geen ongeregeldheden voorgedaan.

Foto's en video: Daan van den Ende en Bob van Keulen

EP1vFR.JPG

oa67TW.JPG

ZVwenq.JPG

C81Pg0.JPG

lKOMK3.JPG

ELeUW5.JPG

oKW8Up.JPG

DIcmBT.JPG

NJ9AbI.JPG

dQrFIZ.JPG

oPUvr7.JPG

vdnUtE.JPG

sjVo12.JPG

SJAmj0.JPG

nS2HMZ.JPG

GluhAL.JPG

QJ2IfS.JPG