Vechtpartij na afloop demonstratie Malieveld | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Vechtpartij na afloop demonstratie Malieveld

Den Haag - Na afloop van een demonstratie op het Malieveld sloeg alsnog de 'vlam in de pan'.


Volgens informatie van de politiewoordvoerder was er op het Malieveld een kleine demonstratie van Turkse Nederlanders geweest. Die was zonder incidenten verlopen, en zojuist afgelopen.

Bij het naar huis gaan ontstond er blijkbaar een conflict met een passant of groep passanten, dat uitmondde in een vechtpartij. Wie nu wie heeft aangevallen is nog onduidelijk. Mogelijk zijn de Turken 'op weg naar huis' opgewacht door een groep tegenstanders; mogelijk heeft een groep demonstranten een groep passanten aangevallen.

Eén persoon die aangevallen werd riep om politie, en kreeg in eerste instantie hulp van de bemanning van 1 politie auto. Een aantal medewerkers van de HTM afdeling controle en veiligheid die op het Korte Voorhout bij de tramhalte stonden kwamen de politie te hulp. De situatie escaleerde snel toen er tussen de groepen onderling klappen werden uitgedeeld.

Een 15-tal politiewagens kwam ter plaatse om de kemphanen uit elkaar te halen. Eén persoon is uiteindelijk zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft negen personen aangehouden, en naar diverse bureaus vervoerd. Zij worden verhoord om duidelijk te krijgen wat hun rol is geweest, en wat de aanleiding was. Hen wordt waarschijnlijk mishandeling en openlijke geweldpleging ten laste gelegd.

Foto's en video: Piet de Ruyter


Qx4LUm.jpeg

hzAOgy.jpeg

rFcQDJ.jpeg

IfkM2V.jpeg

y9AMKT.jpeg

mrfpAO.jpeg

8BZPjX.jpeg

LSXhev.jpeg

LSXhev.jpeg

miUthw.jpeg

EpPCRA.jpeg

9hg99G.jpeg