Boeren demonstreren bij het Provinciehuis | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Boeren demonstreren bij het Provinciehuis

Den Haag - Boeren voeren vandaag actie bij een groot aantal provinciehuizen in het land.


Ook  bij het Provinciehuis van Zuid-Holland aan het Zuid-Hollandplein demonstreren de boeren tegen de regionale regelgeving ten aanzien van stikstof.

De meeste boeren komen te voet, maar  er staab ook tientallen trekkers opgesteld voor het Provinciehuis op de Zuid-Hollandlaan. Het zijn er aanmerkelijk minder dan tijdens de demonstratie op 1 oktober jongstleden. Omdat de geparkeerde trekkers maar 1 rijstrook in beslag nemen heeft het verkeer wel wat hinder, maar kan nog doorstromen. Intussen krijgen de boeren koffie op het plein voor het Provinciehuis.

De demonstranten luisteren naar toespraken, en stellen daarna vragen over zaken als de stikstofnormen en fosfaatrechten aan de gedeputeerden. De sfeer is kritisch, maar respectvol. Men verwijt de provincie vooral 'ad-hoc beleid' en het opstellen van de stikstofregels zsonder overleg met en input van de bedrijfstak.

Harde toezeggingen t.a.v. het opschorten van de stikstofregels zoals in Friesland, Drenthe, Gelderland en Overijssel zijn er hier niet gedaan. Er werd voornamelijk toegezegd 'in gesprek' te gaan. Rond 14:00 keerden de boeren daarom ontevreden in een lange colonne huiswaarts via de N44.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Rene Hendriks, Nick van der Toorn, Nicky Pronk en Sebastiaan Barel

xvJIAD.JPG

dPndWc.JPG

waVaXU.JPG

DPkKQA.JPG

dn4fWL.JPG

iGNqO7.jpeg

JYq77h.JPG

fhc9wF.JPG

1C5Obw.JPG

SZyDxD.JPG

Bi6P6h.JPG

ufZ2uP.JPG

y01o5I.JPG

dtNWoR.JPG

EzlVaM.JPG

8QhR69.JPG

VkvLNa.JPG

6Fks4n.JPG

ZwzO8c.JPG

eB9bnp.JPG

7IUXQI.JPG

ncm4mz.JPG

KPobrv.JPG

tuNKoJ.JPG

K9hRuq.JPG

XdmxWl.JPG

vsEbJF.JPG