Politie voorkomt demonstratie op Binnenhof | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Politie voorkomt demonstratie op Binnenhof

Den Haag - Demonstranten met 'gele hesjes' probeerden vanmiddag het Binnenhof op te gaan om te demonstreren.


In verband met meerdere demonstraties in de Haagse binnenstad, waren meerdere eenheden van politie/Parate Peloton aanwezig om deze demonstraties te begeleiden. Tegelijkertijd was er rond 15:00 op het Plein ook een 'bijeenkomst' van de 'gele hesjes', om - zoals zij dat zelf zeggen - niet te demonstreren, maar gezamelijk hun mening te uiten. Deze 'bijeenkomst' was niet aangemeld als demonstratie.

Op enig moment liep een deel van de groep over het Binnenhof, waarop een deel van de politie reageerde en deze demonstranten van het Binnenhof wilde verwijderen. De politie heeft hierbij gevorderd dat zij terug zouden gaan naar het Plein, om aanhoudingen te voorkomen.

Omdat de groep hierop tegenstribbelde, heeft de politie op enig moment de lange wapenstok getrokken en hiermee enkele duwtjes uitgedeeld.

Op het Plein heeft de politie de demonstranten aangegeven dat de demonstratie door de autoriteiten beëindigd was en dat de demonstranten zich dienden te verwijderen van het Plein. Na enkele gesprekken en een herhaling via de megafoon wilde dit niet vlotten.

Niet veel later kwamen opgeroepen versterkingen in de vorm van twee bussen Parate Peloton en twee arrestantenbussen; De groep is hierna direct verspreid, waarna geen inzet van de politie meer is geweest. Uiteindelijk is niemand aangehouden.

Video en foto's: Dejan Jeremic

MMBCGs.JPG

0yfvjt.JPG

KqfV2W.JPG

JZzhGC.JPG

y65gT8.JPG

W2PLxX.JPG

8r0X4l.JPG

Qqyn9d.JPG

Yg7z0y.JPG

9Jdw9c.JPG

yuWHLL.JPG