Kermisexploitanten demonstreren op het Malieveld; A12 dicht | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Kermisexploitanten demonstreren op het Malieveld; A12 dicht

Den Haag - Kermisexploitanten demonstreren vandaag op het Malieveld vanwege de Corona-maatregelen.


Zij zijn verbolgen dat zij tot 1 september niet 'open mogen'; terwijl bijvoorbeeld pretparken al wel deels open mogen - en dus weer wat geld verdienen.

Onder het motto 'anderhalve meter van de afgrond' zijn honderden exploitanten en hun familieleden en werknemers afgereisd naar Den Haag. Ze zijn bang dat door het stilvallen van de handel een bedrijfstak verloren gaat die al honderden jaren bestaat.

Zij hadden vooraf toestemming om met maximaal tien kermisattracties/voertuigen op het Malieveld te staan. Dit mede omdat Staatsbosbeheer bezig is met het herstel van het grasveld. Later vanmorgen is toch besloten dat er meer voertuigen naar het Malieveld mochten komen. Daar staat het inmiddels aardig vol.

Desondanks zijn de kermisexploitanten met zo'n 150 voertuigen afgereisd naar Den Haag. Omdat hiermee afgeweken werd van afspraken, heeft de politie de A12 richting Den Haag ter hoogte van het Forepark geblokkeerd.

Daar omtstond een patstelling, omdat de politie wilde dat de voertuigen van de kermisexploitanten de snelweg af zouden gaan om bij het Forepark te parkeren. De kersmisexploitanten hadden echter hun voertuigen verlaten en weigerden te vertrekken.

De Mobiele Eenheid stond vervolgens op linie op de snelweg en de kermisexploitanten werden gevorderd hun voertuigen weer in te gaan en de afrit Forepark op te rijden. De rijbaan richting Utrecht was ook tijdelijk afgesloten.

Rond half één zijn de kersmisexploitanten hun voertuigen weer in gegaan en hebben de A12 via de afrit Forepark verlaten. Zij parkeren in de omgeving van het ADO stadion hun voertuigen; en worden vanaf daar met pendelbussen naar het Malieveld gebracht.

Door de afzettingen zijn er grote files ontstaan, en ondervindt het verkeer in de omgeving grote hinder.Foto's: Bob van Keulen, Rene Hendriks, Herman van der Woude en Sebastiaan Barel

yTfN0d.JPG

uVcAIF.JPG

apRaRG.JPG

5r4cDR.JPG

ilU8gT.JPG

wFzSWJ.JPG

Y6mqJB.JPG

aw7ucQ.JPG

BE6JLs.JPG

BROFkz.JPG

6UiXYj.JPG

EGoNJu.JPG

3YZaGP.JPG

m2Oub2.JPG

5nIWEw.JPG

VpCvTx.JPG

NNOVoI.JPG

klcEZb.JPG

2zXhcU.JPG

BdUe2V.JPG

4eVFua.JPG

KMO0om.JPG

eBuGpU.JPG

x4mXM8.JPG

KWfkoV.JPG

XsbxS0.JPG

Op het Malieveld is het nog rustig. De demonstratie is uitgesteld omdat een groot aantal deelnemers nog op de A12 stond vanwege de blokkade door de politie.

EviBxD.JPG

pyZFGI.JPG

ALEl5d.JPG

qSfqCS.JPG

Nuo23Q.JPG

m1kjNv.JPG

lkWTPT.JPG

BdwSd6.JPG

LUnyod.JPG

ocGYpp.JPG

9XbDtG.JPG

531Lop.JPG

Rond 14:30 was eindelijk zo'n beetje iedereen op het Malieveld aangekomen; en begon het officiële programma met toespraken.

kBM1w8.JPG

Bj8iyj.JPG

vCsUni.JPG

357osW.JPG

G0wnjD.JPG

nJSV1R.JPG