"White lives matter" demonstratie loopt door de stad | Regio15.nl

"White lives matter" demonstratie loopt door de stad

Den Haag - Vanmiddag hebben rond de 10 tot 20 demonstranten zich verzameld rond het Centraal Station en het Koekamp.


Het thema is "white lives matter". Deze bijeenkomst moet tegengas bieden aan de recente serie van "black lives matter" demonstraties. De organisatie is in handen van de NVU; een bekende rechts-extremistische organisatie.

De links-extremistische AFA heeft aangekondigd om net zoals in 2015 de demonstratie te willen verstoren of te blokkeren. Ook "movement X" roept op de demonstratie te verstoren.

Voor de "white lives matter" demonstratie is toestemming gevraagd en gekregen, dus de politie heeft nu de taak om te zorgen dat de partijen uit elkaar gehouden worden. Dit zodat de NVU haar recht op demonstratie uit kan oefenen. Daarom is er veel politie in de stad aanwezig.

De 'tegen demonstratie' heeft een plaats gevonden op het Korte Voorhout; ter hoogte van het ministerie van Financien

Op het Koekamp zijn een aantal toespraken gehouden. Daarna is de groep -onder politie begeleiding- aan een demonstratieve tocht door het centrum begonnen.

Foto's: Rene Hendriks, Herman van der Woude en Sebastiaan Barel

nSJuTI.JPG

1KN4do.JPG

V7j1iZ.JPG

SNoHcy.JPG

bFfkwV.JPG

X145AH.JPG

xpaB1h.JPG

rw9DOw.JPG

SOEZ4e.JPG

Dyzhia.JPG

2Lmudz.JPG

SP90jA.JPG

n3D6ts.JPG

WRDclg.JPG

De tegendemonstranten mochten hun mening verkondigen op het Korte Voorhout. Om te voorkomen dat ze zich zouden bemoeien met de NVU demonstratie en wat te nadrukkelijk hun mening zouden gaan verkondigen, werd de groep ingesloten door de ME. Op het moment dat de NVU op enige afstand passeerde liet deze groep duidelijk hun afkeer blijken door te roepen en te joelen, maar er werden geen zaken gegooid of anderszins geweld gebruikt.

De tegendemonstranten zijn daar vast gehouden totdat de NVU demonstranten weer op hun vertrekpunt waren aangekomen, en daarna per auto of trein vertrokken waren.

NapkRa.JPG

xeYmIA.JPG

y8406u.JPG

ORnrhB.JPG

zI3RjN.JPG

us04TR.JPG

lJ1dCh.JPG

hsz4I7.JPG

HiJMbF.JPG

eyaI43.JPG

wbgd6M.JPG

dS7dKp.JPG

E2g180.JPG

4sTlfE.JPG

rfDgoL.JPG

yBsziP.JPG

mlJObS.JPG

IiO1ur.JPG

bbCKo1.JPG

S0vF7h.JPG

5HqccD.JPG

vjQTi5.JPG

BUpKng.JPG

pCOgAq.JPG

skGCYq.JPG

MFh5WJ.JPG