Demonstranten XR luisteren niet en worden aangehouden | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Demonstranten XR luisteren niet en worden aangehouden

Den Haag - Bij een demonstratie van Extinction Rebellion zijn 23 actievoerders aangehouden.


Er was vooraf geen overleg geweest over de demonstratie en er waren geen afspraken gemaakt. Nu kan dat eventueel; maar de gemeente Den Haag verwijst een groep dan doorgaans naar het Malieveld.

Wel was de demonstratie vooraf aangekondigd. De poilitie was dan ook met veel mensen in de binnenstad aanwezig; en hield ook de toegangswegen in de gaten.

Rond 12:30 werd een touringcar met demonstranten gespot en op de Binckhorst stilgezet. Daar werd 'het verhaal' besproken: demonstreren prima, maar dan op het Malieveld. De politie begeleidde daarna de bus naar de poffertjeskraam nabij het Malieveld.

Maar daar bleek dat de demonstranten niet van plan waren om met 25 man op een mega-groot veld wat leuzen te gaan roepen. In plaats daarvan gingen ze op de kruising Koningskade/Korte Voorhout op de weg zitten. Daarmee blokkeerden ze een belangrijkste Haagse verkeersader.

De politie heeft daarop de groep ingesloten en de demonstranten verteld dat ze zijn aangehouden. De 23 demonstranten zijn daarna in politiebussen geladen, en worden naar het bureau vervoerd.

Video en foto's: Sebastiaan Barel

tdZ3dR.JPG

pKn0iN.JPG

uL1YT1.JPG

ljfz4g.JPG

Ajwkmk.JPG

DfoAtS.JPG

R3r0jo.JPG

lexz0n.JPG

qrm8GQ.JPG

7jWysY.JPG

SVWBll.JPG

qIdUcq.JPG

CSl2iT.JPG

Bbaufu.JPG

TSdbNy.JPG

z4feA5.JPG

dCQ1jj.JPG

VVG382.JPG

AAHxpQ.JPG

PBekUO.JPG

SmQpNh.JPG

YzcpSM.JPG

QhiitS.JPG

d9qRGK.JPG

Ook bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat aan de Bezuidenhoutseweg werden een aantal demonstranten van Extinction Rebellion aangehouden.

121t2U.JPG

KZhoro.JPG

UNFMzj.JPG

dNJa0d.JPG

W2knxl.JPG

1sufRy.JPG