Greenpeace zit er bovenop | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Greenpeace zit er bovenop

Den Haag - Activisten van Greenpeace zijn vanmorgen vroeg begonnen met een actie bij de Tweede Kamer.


Omdat de Tweede Kamer de komende jaren tijdelijk in het gebouw aan de Bezuidenhoutseweg (de 'apenrots') gehuisvest is, blijken daar dingen mogelijk die niet bij het 'normale gebouw' kunnen. Zo is het de actievoerders gelukt om op het gebouw te klimmen en daar spandoeken te bevestigen.

Sindsdien zit de groep op het dak en staan ze op het pleintje voor de ingang; en verwelkomen ze op die manier kamerleden en beleidsmedewerkers die naar hun werk gaan. De politie is aan het overleggen hoe de groep van het dak te krijgen, want een aantal hebben zich ook vastgeketend. Een onderhandelaar van de politie is in gesprek met de groep.

(tekst loopt door onder de foto's)

Naar verwachting zal de bewaking van de tijdelijke locatie opgevoerd gaan worden, nu gebleken is dat dit mogelijk is....

Foto's en video: Sebastiaan Barel

FJIaA3.JPG

NVg8dd.JPG

hYr5yo.JPG

epdoRP.JPG

EasDy4.JPG

6c01NR.JPG

2F6NaL.JPG

8n3VyR.JPG

HWwq6G.jpg

3b48oq.JPG

521Jod.JPG

2K11T1.JPG

Rond 11:00 was het overleggen voorbij en vorderde de politie de demonstranten om te vertrekken. Toen zij daar geen gehoor aan gaven, werden ze aangehouden.

Het arrestatieteam bemoeit zich met de actievoerders op het dak. Niet omdat ze gewelddadig of vuurwapengevaarlijk zijn, maar omdat het AT geoefend is in het werken op hoogte en over materiaal als valbeveiliging beschikt.

vx70mK.JPG

0TkOzW.JPG

uZGIuH.JPG

8Lic9l.JPG

RTjSDr.JPG

Yw3o34.JPG

LD4Tbq.JPG