Extinction Rebellion blokkeert weer de Utrechtsebaan | Regio15.nl
DutchEnglish

Extinction Rebellion blokkeert weer de Utrechtsebaan

Den Haag - Actievoerders van Extinction Rebellion hebben de rijbaan van de Utrechtsbaan geblokkeerd ter hoogte van de Tweede Kamer.


Daar zijn op dit moment de Algemene Politieke Beschouwingen bezig. Op 6 juni j.l voerden zij ook een vergelijkbare actie uit, op hetzelfde punt.

De demonstranten dragen spandoeken met teksten als 'Stop fossiele subsidies' en 'Planeet boven poen'. Zij zitten op drie plaatsen: aan het begin van de Utrechtsebaan (Malieveld), in de tunnelbak ter hoogte van de Tweede Kamer, en zo'n beetje bij de op/afrit Bezuidenhout. Aanvankelijk leek het erop dat de actievoerders zich hadden vastgelijmd aan het wegdek, maar dat bleek bij nader inzien niet het geval.

Er zijn inmiddels tussen de tien en twintig personen aangehouden. De politie is ter plaatse en houdt de demonstranten stuk voor stuk aan. De groep die ter hoogte van de Tweede Kamer zit heeft ook graffiti op de weg en zijmuren van de Utrechtsebaan gespoten.

De Utrechtsebaan 'stad uit' was afgesloten en verkeer werd omgeleid via de Zuid-Hollandlaan. Om 14:30 waren de demonstranten van de weg gehaald en werd de Utrechtsebaan weer vrijgegeven.

Video en Foto's: Rene Hendriks

fzV6Zg.JPG

aXjyUk.JPG

1FY5oE.JPG

NAS2Ec.JPG

zaoz8m.JPG

3wSkn1.JPG

3mLddz.JPG

OIg6Vc.JPG

Knmppb.JPG

WlXfBe.JPG

OgfBi9.JPG

Egeic2.JPG

mgJnx9.JPG

V2cv4p.JPG

McIpBw.JPG