Greetje14 gered door de brandweer | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Greetje14 gered door de brandweer

TDK 0558-KOP-Poeldijkseweg t-TDK 0587Den Haag - Ondanks het frisse weer van vandaag besloot koe 'Greetje14' een duik te nemen in de sloot aan de Poeldijkseweg....


Het probleem was echter dat zij er daarna niet meer zelf uit kon komen. De eigenaar van de 'wandelende melkfabriek' heeft enkele pogingen gedaan om haar uit het water te krijgen, echter zonder resultaat.

Hierop is de brandweer gebeld en is de tankautospuit van kazerne Loosduinen ter plaatse gekomen. Ondanks dat sommige brandweermannen zich ter plaatse hadden gebombardeerd tot 'koeienfluisteraar', lukte het ook de brandweemensen niet om het beest uit het water te krijgen.

Geen nood: de brandweer heeft nog meer middelen in de truckendoos. De kleine kraan van kazerne Leidschenveen werd daarom ter aanvulling ter plaatse gestuurd. Met behulp van speciale werktuigen en banden heeft de brandweer het arme koebeest uiteindelijk uit het water gehesen.

Na een korte vlucht door de lucht is zij geland op het weiland, waarna zij zich na een kort rustmomentje weer bij de overige familieleden heeft gevoegd 

Foto’s: Tim de Kleijn 

w-TDK 0556

w-TDK 0564

w-TDK 0575

w-TDK 0587

w-TDK 0594

w-TDK 0606

w-TDK 0613

w-TDK 0620

w-TDK 0628