Kat Bob zoekt het hogerop! | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Kat Bob zoekt het hogerop!

Den Haag - Kat Bob van de Mient voelde zich vanavond brak en dacht 'hé, ik ga daar zitten op die tak'.


Hij liet er geen gras over groeien en daar zat onze Bob op de Mient hoog in één van de bomen. Hij zat er al uren en was nog lang niet voornemens om thuis te komen.

De baasjes van Bob hadden het duidelijk niet naar hun zin; hun humeur schoot door dit alles duidelijk in de min. Ze hebben uiteindelijk tot tien geteld en ten einde raad bezorgd naar de brandweer gebeld.

De hoogwerker van Loosduinen is hierop met prio 2 naar de Mient getogen. Want de brandweer zet zich ook in voor dieren, dat is zeker niet gelogen. Maar wat de brandweer ook probeerde: de kat liet zich helaas niet pakken. Integendeel, onze Bob zocht zijn toevlucht tot steeds hogere takken.

Beneden werd de spanning de baasjes bijna teveel. De angst om hun vierpotige lieverd schoot hen bijna naar de keel. Twee agenten van bureau Segbroek begon het toen te dagen. 'Kom, laten wij daarboven ook eens een poging wagen'.

En zo gezegd  zo gedaan, beide dienders klommen in het bakkie en gingen mee naar hogere sferen. Om daar ook eens een vangactie te proberen.

En zie daar: na een korte worsteling wist de sterke arm der wet te triomferen! Kat Bob werd gepakt, doch niet na éen der agenten op een haal te trakteren. 'Een kniesoor die daar op let', dacht de agent, 'ik vind het nu wel mooi' en deponeerde onze Bob in een meegenomen kooi.

De baasjes hebben vervolgens de kat in ontvangst genomen. En Bob? Die ligt waarschijnlijk nu in zijn mandje van verse muizen te dromen!

Foto's: Ivar Gieles

w IMG 0817

w IMG 0815

w IMG 0832

w IMG 0840

w IMG 0844

w IMG 0854

w IMG 0856

w IMG 0869

w IMG 0873

Eind goed, al goed: Bob samen met zusje Marly thuis samen op de bank

w DSC 0006