Eigenwijs schaap neemt de benen Schrepelpad | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Eigenwijs schaap neemt de benen Schrepelpad

Den Haag - Agenten haddan vanmiddag de handen vol aan een nat en ietwat eigenwijs schaap.


Twee schapen werden vanmiddag achtervolgd door een loslopende hond. Beiden kozen een veilig heenkomen door de sloot in te duiken, en zo uit de 'klauwen' van de hond te blijven.

Nadat de hond weg was, wist een van de schapen de droge wal te bereiken. Haar maatje had andere plannen en bleef in de sloot staan. Hierop werden de politie en de brandweer erbij gehaald. Een brandweervrouw is in een waadpak te water gegaan om het schaap uit het water te halen.

Twee agenten hadden zich inmiddels bekommerd om het tweede schaap. Zij had mogelijk nog wat onbetaalde bekeuringen en wilde koste wat het kost uit handen van de politie blijven, en zette het dus op een rennen. Er zat niks anders op voor de agenten om de achtervolging in te zetten. Door de struiken en over lange stukken gras wist het voortvluchtige schaap uit handen van zijn achtervolgers te blijven.

Helaas voor het schaap was de politie met veel agenten ter plaatse. Na een lange achtervolging werd de 'natte spons op pootjes' staande gehouden en werd voorzien van een riem zodat zij niet nog eens kon wegrennen.

De eigenaar van de schapen kwam om beide dames naar hun wei te brengen.

Foto's: Ruben van Essen

Gs5fED.JPG

HVhsFr.JPG

EKZMyi.JPG

gH59cl.JPG

TvGviA.JPG

DUBEXG.JPG

xcjX1U.JPG

YELDVp.JPG

7CgnIZ.JPG

tag4AI.JPG