Reiger bungelt in boom; door brandweer bevrijd | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Reiger bungelt in boom; door brandweer bevrijd

Rijswijk - De brandweer moest er vanavond aan te pas komen om een reiger in een boom uit zijn benarde positie te bevrijden.


Voorbijgangers hadden de Dierenambulance Den Haag gebeld omdat zij op de kruising van de van Vredenburchweg met de Schaapweg in het bos een reiger hoog in een boom zagen bungelen. Het dier hing ondersteboven en kon zichzelf niet bevrijden.

De medewerker van de Dierenambulance kon, gezien de hoogte waarop het een en ander zich afspeelde, zelf niets uitrichten en heeft op zijn beurt de brandweer op de hoogte gesteld. Hierop is de hoogwerker van kazerne Laak ter plaatse gekomen.

De hoogwerker werd opgesteld en de medewerker van de Dierenambulance is samen met een brandweerman in het bakje omhoog gegaan om het beestje te bevrijden.

Voorzichtigheid is hierbij immer geboden, want reigers hebben een lange puntige snavel en willen nog wel eens naar de ogen pikken.

Het was echter heel lastig om tussen de bomen door bij de reiger in de buurt te kunnen komen. Na langdurig manoeuvreren lukte het uiteindelijk om wat dichter bij de reiger te komen en de tak af te breken waaraan de reiger vast zat via een draad die aan zijn poot hing. De reiger is hierop naar beneden gevallen en in een net opgevangen. Vervolgens is het diertje ontdaan van het draad.

Het beestje is uiteindelijk meegenomen naar het vogelasiel en zal daar verder worden onderzocht.

Video: Nick van Mourik


Foto's: Nick van Mourik, Daan van den Ende en Nick van der Toorn

6y921R.JPG

UAGbkD.JPG

V6ArB1.JPG

PSo9Lv.JPG

GuP8hC.JPG

1HU0fc.JPG

lJVx97.JPG

cBKBvw.JPG

b3CRkH.JPG

D153M2.JPG

fCUQqp.JPG

OIyIRr.JPG

EuEvMi.JPG

9QMQzy.JPG

5ZJLDi.JPG

7Q8F7H.JPG