Blijf uit onze buurt! | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Blijf uit onze buurt!

Den Haag - Een man is afgelopen week in Moerwijk gewond geraakt nadat hij werd aangevallen door een zwaan die zijn jonkies beschermde.


Het is weer de tijd van het jaar dat zwanen jonkies krijgen. De ouders van de jonkies zijn (uiteraard) erg beschermend. Ook zwanen houden van het lekkere weer en de felle zon en dus besloot de familie op een grasveldje te gaan zitten pal naast de ingang van Indonesisch restaurant 'Soeboer Garden' aan de Assumburgweg in het Haagse Moerwijk.

Volgens medewerkers van het restaurant is een klant afgelopen week door de zwaan verwond. De man liep letsel op aan zijn neus en is later met eigen vervoer naar het ziekenhuis gegaan voor controle. De medewerkers hebben de zwanenfamilie met alle moeite kunnen verplaatsen naar een andere plek.

De zwanenfamilie is vervolgens vertrokken naar een grasveld grenzend aan een fietspad. Terwijl de jonkies in de zon aan het opdrogen zijn van hun eerste zwemles zorgt vader zwaan dat passerende fietsers en voetgangers gepaste afstand houden.

Diverse omwoners hebben contact opgenomen met de Dierenambulance Den Haag. Volgens een medewerker van de Dierenambulance is het niet te doen om de zwanenfamilie te verplaatsen en zullen zij daar ook niet voor komen. Het advies van de Dierenambulance aan alle nieuwsgierigen is om de zwanen met rust te laten en op gepaste afstand te blijven.

Wat zijn het eigenlijk toch prachtige dieren. Vind u ook niet?

Foto's en video: Donny Kooistra

4S3gxc.JPG

cdiUHD.JPG

oSwHNa.JPG

CPTd7q.JPG

uCNTWN.JPG

DrEEfH.JPG

La8GaK.JPG

jhYIjt.JPG

4jGYmu.JPG

fsBpSy.JPG

XsPthy.JPG

JSG65r.JPG

y8WVrE.JPG

jimdam.JPG