Zwaan van visdraad ontdaan | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Zwaan van visdraad ontdaan

Zoetermeer - De aanhouder wint, zo bleek vanmiddag maar weer eens nabij het Marotplan.


Een omwonende had de Dierenambulance gebeld omdat er in het water aldaar een zwaan zwom met visdraad om zijn lijf. De Dierenambulance heeft de hulp van de brandweer ingeroepen en hierop kwam de tankautospuit van kazerne Oosterheem ter plaatse.

Probleem met dieren is helaas dat zij weliswaar in nood kunnen zitten, maar meestal niet aanvoelen dat er mensen zijn die hen willen helpen. Uitzonderingen daargelaten uiteraard.

Zo moet ook de zwaan van vanmiddag gedacht hebben, want hij kwam wel nieuwsgierig kijken, maar 'hup' de kant op springen om de draad te laten verwijderen dat is niet 'des zwaans' zeg maar. Het sierlijke dier bleef dus op een eerbiedwaardige afstand. De brandweer is vervolgens retour kazerne gegaan.

De medewerker van de Dierenambulance was echter niet voor één gat te vangen en besloot nog een kans te wagen. Daartoe werd de hulp ingeroepen van een meisje in een kano. Deze heeft de zwaan in het water bij de Bolstraschans in een hoek gedreven en vervolgens kon de medewerker van de Dierenambulance de zwaan vangen!

Hierna was het een kwestie van haak en draad verwijderen en de zwaan onderzoeken. Deze bleek hoegenaamd niets te hebben overgehouden aan het avontuur en werd weer in het water uitgezet. Nagekeken door trotse en opgeluchte medewerkers en toeschouwers.

Foto's: Martin van Oostveen en Roy Wolters

yUIy2v.JPG

n4zq8D.JPG

BIMcHK.JPG

h4Fk6J.JPG

R74zDY.JPG

IeKDd6.JPG

H0dF9q.JPG

OGiqcA.JPG