Hond bijt fietsster op de Loosduinseweg | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Hond bijt fietsster op de Loosduinseweg

Den Haag - Een fietsster is zondagavond op de Loosduinseweg aangevallen en gebeten door een hond.


Een vrouw fietste zondagavond op de Loosduinseweg met de kruising Asmanweg en werd plotseling aangevallen door een hond. De hond heeft het slachtoffer op de grond gesleurd en vervolgens meerdere keren gebeten in benen en arm.

De baas van de hond had moeite om de hond weer onder controle te krijgen.

Omstanders hebben zich meteen over het slachtoffer ontfermd en eerste hulp verleend. Personeel van de ambulancedienst heeft het slachtoffer ter plaatse onderzocht en vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd. 

De eigenaar van de hond is erg geschrokken en verklaarde aan de politie dat de hond dit nooit eerder heeft gedaan. De eigenaar mocht, omdat hij vlakbij het incident woonde, zijn hond kort aangelijnd meenemen. 

De hondenbrigade van de politie zal later bij de eigenaar op bezoek gaan en onder andere de papieren (stamboom) van de hond controleren. U kunt hier meer lezen over de procedure bij een bijtincident. Lees hier alles over de redactionele standpunten aangaande berichtgevingen over bijtincidenten.

Update: Op social media wordt er heftig gereageerd op dit bijtincident. Veel reageerders vragen zich af waarom een hond zomaar zou bijten en waarom Regio15 er over schrijft. Er heeft zich een getuige op social media gemeld, volgens wie de fietsster tegen de verplichte rijrichting in reed en de hond in kwestie tijdens een uitwijkmanoeuvre zou hebben geraakt, waarna de hond de fietsster heeft gebeten. Andere ooggetuigen en een vriend van het slachtoffer laten weten dat deze verklaring onwaar is en dat de fietsster op het fietspad (in de juiste richting) reed. Het slachtoffer zou niet op de hond zijn ingereden en/of gevallen zijn. Een woordvoerder van de politie liet weten dat er een bijtincindent heeft plaatsgevonden, maar wilde niet ingaan op verdere details.

Foto's en video: Daan van den Ende en Donny Kooistra

NX7od0.JPG

y5pxQ2.jpeg

kubdMq.JPG

QQ8hWW.JPG

SZsemY.JPG

aqzKtm.JPG

jffGXj.JPG

VIXLpL.JPG

Fm0Vl2.JPG

Twif0Z.JPG

lYBQCh.JPG