Kat vast in kantelraam Michiel de Ruijterstraat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Kat vast in kantelraam Michiel de Ruijterstraat

Ter Heijde - En wederom was een kat de aanleiding van een brandweerinzet in de Michiel de Ruijterstraat.


Ging het vorig jaar om kat Kenzo in 'gemiauw uit de spouw', vandaag was kat Mavis degene naar wie alle aandacht uitging.

Het beestje was net bevallen van een aantal kittens en had gewoon even zin om de wijde wereld te verkennen. Hiertoe probeerde zij via een kantelraam naar buiten te springen.

Helaas worden kantelramen door sommigen niet voor niets 'katten killers' genoemd.... Het diertje kwam vast te zitten en kon zichzelf met geen mogelijkheid bevrijden. Gelukkig werd een en ander tijdig opgemerkt.

Omdat de melder het - vanwege het mogelijk verergeren van letsel - niet aandurfde de kat zelf te bevrijden, werd de brandweer gebeld. Hierop is de tankautospuit van kazerne Monster gestuurd.

De bevelvoerder achtte het raadzamer dat een deskundige het klusje zou klaren en hierop is Theo de Wijs van Dierenambulance De Wijs ter plaatse gekomen.

Deze heeft de kat uiteindelijk bevrijd en ogenschijnlijk ging het goed met Mavis. Toch is zij voor de zekerheid vervoerd naar een dierenarts voor nader onderzoek.

En voor kantelramen zijn handige hulpmiddelen verkrijgbaar zodat deze - zonder enige risico voor de kat - kunnen blijven open staan.

Foto's: v.d. Ende

pQzVVT.JPG

MIXmId.JPG

kQAN8A.JPG

EVrukl.JPG

jn1gg1.jpeg

tl3L0B.jpeg

PfjWD4.jpeg

LXvkDs.jpeg