Woningen ontruimd na gaslek | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Woningen ontruimd na gaslek

Veluwe-kop

Veluwe-thumbDen Haag - Vanmorgen rond 09:00 uur is er tijdens werkzaamheden een lek ontstaan in een gasleiding op de De La Reyweg, ter hoogte van het Veluweplein.De werknemers van het bedrijf die bezig waren met de werkzaamheden hebben, na het ontdekken van het lek, direct de brandweer gewaarschuwd. De brandweer constateerde dat het een flink lek betrof en heeft hierop twee tankautospuiten, een hulpverleningsvoertuig en een officier van dienst ingezet.

In verband met het ontstane lek moesten uit voorzorg enkele omwonenden tijdelijk hun woning verlaten. Zij werden opgevangen in een bus van de HTM. De politie heeft een groot gebied rondom het gebied afgezet voor al het verkeer. Dit zorgde voor de nodige drukte in de omgeving.

Nadat de gasleiding door het energiebedrijf was afgesloten, kon het lek om 10:45 uur gedicht worden. Hierdoor was het gevaar voor de omgeving geweken. De reparatie van de leiding zal nog enige tijd in beslag nemen. Tot die tijd hebben enkele woningen niet de beschikking over aardgas.

Foto's: Mike Boer

Veluweplein2

Veluweplein3

Veluweplein4

Veluweplein5

Veluweplein8

Veluweplein9

Veluweplein11

Veluweplein13

Veluweplein14