Bijstand uit Rotterdam na stormschade 'de Yp' | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Bijstand uit Rotterdam na stormschade 'de Yp'

Den Haag - Het hoogtereddingsteam van de Gezamenlijke Brandweer uit Rotterdam heeft vanmiddag bijstand verleend bij een stormschade klusje in Den Haag.


Bij het Politiebureau 'De Yp', waar onder andere de nieuwe gemeenschappelijke meldkamer is gevestigd, kwam vanmorgen de melding binnen dan er aan de buitenmuur van de eigen meldkamer een gevelplaat los hing.

In eerste instantie werd gedacht dat de grote kraan van de Brandweer Den Haag/Leidscheveen deze klus wel kon klaren. Maar later bleek dat deze kraan te kort was om tot de juiste hoogte te kunnen reiken.

Na overleg werd besloten om het probleem van bovenaf aan te pakken. Hiervoor was gespecialiseerde kennis nodig. Deze kwam in de vorm van het hoogtereddingsteam van de gezamenlijke brandweer Rotterdam-Rijnmond. Na overleg met de aannemer van het pand en na een verkenning van boven, werd er een plan van aanpak gemaakt.

Uiteindelijk heeft het hoogtereddingsteam met een spanband de plaat weer vastgezet tegen de muur, als tijdelijke oplossing om te voorkomen dat water zou doordringen in de muur en uiteindelijk misschien ze;fs tot in de meldkamer zou doorsijpelen. Als het later beter weer is zal de plaat definitief vastgezet worden.

Foto's: Ruben van Essen, Rene Hendriks en Bob van Keulen

w HRT 1

w HRT 2

w HRT 3

w HRT R 1

w HRT R 2

w HRT R 3

w HRT 4

w HRT 5