Eerste flinke storm van 2017 treft de kust | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Eerste flinke storm van 2017 treft de kust

Regio - Zoals verwacht heeft de storm 'Doris' aardig wat overlast veroorzaakt in de regio.


De storm kwam rond het middaguur aan land en nam in de loop van de middag snel in kracht toe. 

Rond 12:50 kwam het eerste verzoek om hulp bij de hulpdiensten binnen. Het ging dan om schade aan 'dak en geveldelen'. Er zouden er nog velen volgen.....

Rond 14:00 waren 'de echte die-hards' nog lekker aan het watersporten t.h.v. het Noorder Havenhoofd op Scheveningen. Windsurfen kan je het wel noemen...

wOOniB.JPG

NBEzya.JPG

ax00Me.JPG

4tFriB.JPG

Den Haag - Rond 14:00 geeft een reclamedoek op het Willem Witsenplein (dan al) de strijd tegen de elementen op. De brandweer komt ter plaatse met een hoogwerker om het te verwijderen.

RgbE4b.JPG

Den Haag - Rond 15:00 besluit een boom om 'plat te gaan' en beschadigt daarbij een gepakeerde auto. De brandweer maakt de boom een kopje kleiner.

YwdSby.JPG

ELV0w4.JPG

25oF4g.JPG

Ter Heijde - Voor de KNRM-post op Terf Heijde was de harde wind dé ideale gelegenheid om te oefenen.

J9lcIT.JPG

Ex8VGr.JPG

vS6B8m.JPG

OK3IXy.JPG

Honselersdijk - Op de Stationsweg dreigde een deel van het dak van een bedrijf naar beneden te waaien. De brandweer heeft erger voorkomen.

CK0PL5.JPG

RNhSLO.JPG

L3cc0W.JPG

Zoetermeer - Op het Savelsbos waaide een boom om die voor enkele huizen stond. Gelukkig werden de aldaar geparkeerde auto's niet geraakt. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd.

Ba4fSl.JPG

GHHTQK.JPG

qMTowf.JPG

Zoetermeer - Op de Nadinegang met de Nathaliegang waaide een groot reclamebord om. De brandweer is de situatie komen bekijken maar achtte deze niet gevaarlijk.

tQPf6M.JPG

cOUzVx.JPG

n3cXkw.JPG

Rijswijk - Op de Prinses Beatrixlaan is ook een boom omgewaaid en belandde op het kruispunt. De brandweer heeft ook hier de boom in stuken gezaagd. Doordat ook de verkeerslichten op deze kruising buiten werking waren, ontstond in de omgeving een aardige verkeershinder.

yQkexz.JPG

9HwuVu.JPG

Usi8xU.JPG

6knsTF.JPG

Zoetermeer - De brandweer werd naar de Dorpstraat gestuurd omdat er planken waren losgewaaid in een steiger. Deze steiger staat rond de kerktoren waar momenteel werkzaamheden bezig zijn.

IHLS6l.JPG

CWR0U9.JPG

oKc2H0.JPG

Rijswijk - Een boom die langs de Sionsweg in Rijswijk stond is door de storm omgevallen. Boom viel over de vaart op het fietspad aan de andere kant. Brandweer heeft fietspad vrij gemaakt.

XosSF9.JPG

fOJjf6.JPG

BELcPZ.JPG

Den Haag - Een mobiel toilet en diverse bouwhekken werden door de storm in de Schrijnwerkersgaarde omver geblazen. Eén auto raakte door het rond vliegende toilet beschadigd.

lJ63IB.JPG

9LN5TC.JPG

At33za.JPG

Den Haag - Op de Landscheidingsdijk in Leidschenveen waaide deze boom om. Gelukkig ontstond er geen schade verder.

w landscheidngsdijk

Den Hoorn - In het water langs de Dokter A.M. van de Poellaan was door de storm een bootje deels losgeraakt. De brandweer heeft ervoor gezorgd dat het bootje weer helemaal vast kwam te liggen.

LfGU76.JPG

kjJbGf.JPG

RpOnv9.JPG

Rijswijk - Op de Admiraal Helfrichsingel was een boom dwars over de weg gewaaid. Hierdoor was onder andere buslijn 23 gestremd. De brandweer heeft op een adequate wijze zorggedragen voor het verwijderen van de boom.

Video: Danny Botman

2uhnrP.JPG

XfSjne.JPG

4gsm4E.JPG

9iMZYR.JPG

WSfKBw.JPG

Wassenaar - Op de Groot Haesebroekseweg verspert deze boom de uitrit van de bewoners. De brandweer is ter plaatse geweest, maar oordeelde dat de bewoners hier zelf het een en ander moesten regelen.

z4rv4b.JPG

Den Haag - Een boom is omgewaaid tegen een dak van een woning van een diplomaat van Zuid Afrika. De bewoners zijn hun huis uit gevlucht en zijn in de auto gaan schuilen. De politie heeft de straat afgezet. (Foto's: Nick van der Toorn en Ivar Gieles)

7vk4VC.JPG

5m9L8w.JPG

sjMSIH.JPG

Delft - Een geparkeerde camper (die op de handrem stond) is door de dorisstorm tegen een werkplaats van de Technische Universiteit Delft gewaaid. Het raam sprong er volledig uit. Er raakte niemand gewond. De brandweer heeft de camper terug in de parkeerplaats geplaatst en met stenen wordt voorkomen dat de camper opnieuw uit het parkeervak waait. (Foto's en video: Daan van den Ende)

mNH68w.JPG

NLy5ZJ.JPG

vRvcZT.JPG

dOBUHp.JPG

Zoetermeer - Een tak van een boom is op een dak van een geparkeerde auto aan de Steursloot terecht gekomen. De auto heeft forse schade opgelopen. (Foto's: Roy Wolters)

KWRAMN.JPG

xpFfqg.JPG

vT8Fph.JPG

Zoetermeer - De brandweer werd gebeld in verband met een beschadigd dak op de Tarnstroom. Een hoogwerker is ter plaatse geweest.

mFKeOt.JPG

Den Haag - Op de Lindberghlaan waren door de storm stenen uit de gevel van een woning gevallen. Er vielen gelukkig geen gewonden. De brandweer heeft een stuk straat afgezet.

vHlxJY.JPG

zPolBA.JPG

5JNPbE.JPG

Bleiswijk - Aan de Weegschaal raakte door de harde wind een deel van de dakkapel van een woning los. De hoogwerker uit Zoetermeer is ter plaatse geweest.

w marcel1b

w marcel2b