Tankautospuit Zoetermeer vast in sneeuw | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Tankautospuit Zoetermeer vast in sneeuw

tp-th-dsc_1604Vanavond even na zes uur moest een aantal voertuigen van brandweer Zoetermeer naar het Sint Helena in de Zoetermeerse wijk Oosterheem voor een binnenbrand melding.

 Na gedane zaken wilden de brandweervoertuigen terug richting kazerne, toen de tankautospuit van kazerne Zoetermeer Centrum, voor geïnteresseerden: de 15-2130, op het Lombok wegzakte in een met sneeuw bedekt zandpad.

Eerst zijn er pogingen gedaan om met de hoogwerker van diezelfde kazerne het voertuig los te trekken, maar dit lukte helaas niet. Er zat toen niets anders op dan het inzetten van grof geschut in de vorm van de grote kraan van kazerne Den Haag/Leidschenveen. Die werd dan ook even na half zeven gealarmeerd. Voor dit voertuig was het vlot trekken van de tankautospuit een koud kunstje!

Nadat het voertuig was vlot getrokken, trakteerde een in die straat wonende brandweerofficier uit Haaglanden de collega's op warme koffie. Zoals gebruikelijk binnen de brandweer zullen de manschappen van de tankautospuit in kwestie hun onfortuinlijke avontuur bij hun brandweercollega's ongetwijfeld kunnen afkopen met het nodige gebak...

Foto's: Thomas Pos en Willem Pos

tpdsc_1604

tpdsc_1609

tpdsc_1611

tpdsc_1621

wpdsc_0847

tpdsc_1624

tpdsc_1631

wpdsc_0854