Grote kraan ingezet voor man in lichtmast Excelsior | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Grote kraan ingezet voor man in lichtmast Excelsior

Rotterdam - Heel Feyenoord en aanhang leeft er al weken naar toe: het moment dat hun helden de kampioensschaal in ontvangst mogen nemen.


Vanmiddag hopen de Rotterdammers het landskampioenschap seizoen 2016-2017 te behalen tijdens de uitwedstrijd tegen Excelsior op Woudestein.

Hieraan voorafgaand besloot een man zondagmorgen vroeg in één van de lichtmasten van het stadion aan de Honingerdijk te klimmen.

De reden waarom is niet bekend en kennelijk kon de man niet worden overgehaald om zelf naar beneden te komen en daarom besloten de hulpdiensten om hem maar naar beneden te halen.

De gemiddelde hoogwerker komt verticaal tot een meter of 30. Dat was in dit geval niet voldoende, en dus werd de hulp ingeroepen van de grote kraan en de calamiteitenbak van brandweer Haaglanden. De kraan 15-7489 kan verticaal een hoogte van 50 meter bereiken en wordt landelijk vaker ingezet voor klusjes 'op hoog niveau'. De 'calamiteitenbak' werd aan het hijsoog bevestigd en hiermee is de - inmiddels wat verkleumde - man weer naar beneden gehaald.

De politie heeft zich over de man ontfermd. Wat er verder met hem gaat gebeuren is niet bekend.

Foto's: MediaTV

mRv16T.JPG

GqqWtS.JPG

DJlaR1.JPG

l1c4iZ.JPG

QMdxlA.JPG

Y2l1rK.JPG

lyNujX.JPG

p3zgYR.JPG

Io8QD9.JPG