Grote kraan Haaglanden assisteert AT in Rotterdam | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Grote kraan Haaglanden assisteert AT in Rotterdam

Rotterdam - De grote kraan van brandweer Haaglanden is vanavond ingezet bij een actie van het arrestatieteam in Rotterdam.


Op de Debijeweg had een man zich bij een flatgebouw op één van de hoger gelegen etages aan de buitenkant van de balustrade vastgeklampt. Hij dreigde te springen als zijn niet nader te noemen eisen niet zouden worden ingewilligd.

Toen onderhandelingen met de man niet tot het gewenste resultaat leidden, werd besloten tot inzet van het arrestatieteam.

Hierbij werd om assistentie gevraagd van de grote kraan van kazerne Leidschenveen. Deze is om even na vijf uur, samen met de kleine kraan met de calamiteitenbak, richting Rotterdam gereden.

Terwijl onderaan de flat een springkussen in gereedheid werd gebracht, is de calamiteitenbak aan de grote kraan bevestigd. Enkele leden van het arrestatieteam zijn in de calamiteitenbak naar de verdieping gehesen waar de wanhopige man zich had genesteld. Daar is deze door leden van het arrestatieteam overmeesterd.

De man is door ambulancepersoneel verzorgd en vervolgens vervoerd naar een ziekenhuis of opvang. Waar de man om had geëist is niet bekend.

Foto's: Roy Wolters

WnuY7Y.JPG

atkfx4.JPG

l80UzV.JPG

Br6pSR.JPG

wxqHWX.JPG

zsqxHj.JPG

OIbhmB.JPG

jqktua.JPG

oD6E56.JPG

HT0XRv.JPG

YXy0UW.JPG

rmosYn.JPG

xzysGD.JPG

IVwXHS.JPG