Veel schade door leidingbreuk in supermarkt op De Stede | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Veel schade door leidingbreuk in supermarkt op De Stede

Den Haag - Een leidingbreuk in de kelder van het filiaal van supermarkt Jumbo aan De Stede zorgt voor veel schade.


De leidingbreuk is omstreeks één uur vanmiddag door onbekende oorzaak ontstaan in een ruimte in de kelder. duizenden liters water stroomden daardoor de kelder in. Met name de aldaar gevestigde supermarkt 'Tanger' zou onder water staan.

De brandweer werd uiteindelijk te hulp gevraagd en hierop zijn voertuigen van kazernes Loosduinen, Wateringen en Monster ter plaatse gegaan, onder andere met pompen.

Zo'n 2000 liter water per minuut wordt uit de kelder naar buiten gepompt, het riool in. Inmiddels is ook het grootschalig watertransport opgebouwd om met behulp van een dompelpomp het wegpompen van het water te ondersteunen.

Bij de leidingbreuk gaat het om de hoofdwaterleiding. Deze is inmiddels afgesloten. Alle winkels in het winkelcentrum hebben door dit alles tijdelijk geen water meer. De huizen erboven zijn vooralsnog niet verstoken van water.

Hoe hoog de schade moet worden geschat is niet bekend. Behalve supermarkt 'Tanger' zijn de andere winkels nog gewoon open voor het winkelende publiek.

Foto's en video: Donny Kooistra

QPZpE7.JPG

c070qH.JPG

XkTTKS.JPG

JzKKnh.JPG

15QN39.JPG

H0Thu7.JPG

7VhsSn.JPG

yQpQki.JPG

aHVpvW.JPG

N4FJhr.JPG

C9VWWe.JPG

Blvy5u.JPG

acgqAK.JPG

xWpG3u.JPG