Flinke wateroverlast in flat Dunantstraat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Flinke wateroverlast in flat Dunantstraat

Zoetermeer - Hulpdiensten zijn zondagmiddag uren bezig geweest vanwege een wateroverlast in een flat aan de Dunantstraat.


Tijdens werkzaamheden in een woning op de 3e bouwlaag, is een lekkage ontstaan aan de CV-leiding. Omdat het complex is voorzien van blokverwarming, waarbij de CV van alle verdiepingen aan elkaar verbonden zitten, spoot het water uit de CV van alle 9 bovengelegen etages in de woning van deze bewoner. 

In de woning stond al snel een behoorlijke laag water en hierdoor liep het water vervolgens ook de bergingen in op de begane grond en 1e etage. Deze bergingen hebben flinke waterschade opgelopen. Door dit lek is de CV installatie stil komen te liggen en kwamen ongeveer 125 woningen zonder verwarming te zitten. 

Een boiler in een van de technische ruimtes is defect geraakt. Deze is om omstreeks vijf uur weer hersteld en kon weer gevuld worden. Hierna zal het verwarmen van het flatgebouw weer kunnen beginnen. Het zal ongeveer nog zo'n 2 uur duren voordat alle woningen weer verwarmd worden.

Omdat er op het gebied van de hulpverlening meerdere disciplines betrokken zijn bij de afwikkeling van het incident, is er rond 15:00 uur opgeschaald naar Grip1. Dat betekent dat er op bestuurlijk niveau gecoördineerd gaat worden tussen de diverse overheidsdiensten. Ook burgemeerster Aptroot kwam ter plaatse om zich te laten informeren over het incident.

De Stichting Salvage is ter plaatse om de bewoners bij de staan bij het afwikkelen van de schade. De flat was vroeger in beheer bij één woningbouwvereniging, maar heeft deze enige tijd geleden in delen verkocht aan andere maatschappijen en particulieren. Dit maakt de afhandeling wat lastiger, omdat meerdere partijen betrokken moeten worden bij het herstellen van de schade. 

Omdat de wateroverlast zelf en het herstellen inmiddels onder controle is, hebben de hulpdiensten rond 17:15 uur weer afgeschaald naar Grip 0.

 

Video en foto's: Sander Paardekooper

do8pOT.JPG

hxIBK7.JPG

mdJbqn.JPG

wHJEwr.JPG

7v2DHM.JPG

PBP00N.JPG

COYqnY.JPG

JJahM3.JPG

TTfqzX.JPG

b6lmQl.JPG

nq017M.JPG

xe5z3E.JPG

yYRBZC.JPG

iSSupb.JPG

0uvHUY.JPG

McSzgY.JPG