Spui afgesloten na geklapte glazen gevelplaat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Spui afgesloten na geklapte glazen gevelplaat

Den Haag - Vanaf het Mercure Hotel op de hoek van het Spui en de Schedeldoekshaven is donderdagmiddag omstreeks half vier een deel van de gevelbeplating (van glas) uit elkaar geklapt.


De glasplaat viel ongeveer van de 9e á 10e etage naar beneden. Het glas ligt in kleine stukjes op de stoep en rijbaan, maar niemand raakte gewond.

Vanwege de gevaarzetting (restanten van het glas konden nog vallen) is de stoep en rijbaan afgezet door medewerkers van het hotel en de politie. De BHV van het hotel heeft voor de deur een pad schoongeveegd zodat bezoekers/gasten wel het hotel in en uit kunnen. (Bestemmings)verkeer richting Grote Marktstraat kon de afzetting passeren via de trambaan.

De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft via de hoogwerker met een stok de restanten van de glasplaat verwijderd.

Bouw & woning toezicht van de gemeente is ook ter plaatse en bekijkt of nader onderzoek in/aan het pand noodzakelijk is.

Achter de betreffende muur zitten de liften van het hotel. Mogelijk dat een van de liften een trilling had veroorzaakt, waardoor de glasplaat kon barsten. De lift werd als test een paar keer op en neer gestuurd.

Agenten en hotelpersoneel hebben het glas weggeveegd van de rijbaan en de stoep. Omstreeks kwart over vijf kon de weg weer worden vrijgegeven.

Video en foto's: Sander Paardekooper

WpQQNK.JPG

wsAHqr.JPG

VWVF6Z.JPG

JrVeAK.JPG

mpJlsc.JPG

hMEljU.JPG

pguU2h.JPG

eyhKG5.JPG

kA63MD.JPG

nGyKTP.JPG