Gevelplaten laten los Prins Clauslaan | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Gevelplaten laten los Prins Clauslaan

Den Haag - Van een kantorencomplex aan de Prins Clauslaan zijn vanmorgen betonnen geveldelen naar beneden gekomen.


In de kantoren is o.a. de rechtbank en delen van het Openbaar Ministerie gevestigd. Het gaat om betonnen platen. De plaat die als eerste viel heeft gelukkig niemand geraakt. Door de kracht waarmee deze de grond raakte is hij helemaal versplinterd; delen ervan vernielden een ruit.

Politiemensen en beveligers sloten de stoep af met lint. De brandweer werd erbij geroepen om de situatie veilig te stellen.

Er is even over gedacht om met de grote kraan een man omhoog te tillen, maar die zou dan 'in het bakje' een speelbal van dezelfde wind geworden zijn die de gevel had beschadigd. Uiteindelijk is ervoor gekozen om van binnenuit te proberen de platen die nog op de gevel zaten, vast te zetten. Met één plaat lukte dat niet en die is dus ook gevallen; de tweede plaat was nog wel vast te zetten.

De brandweer heeft de zaak daarna overgedragen aan de afdeling bouw- en woningtoezicht en de eigenaar van het gebouw. Zij moeten nu kijken in hoeverre er meer platen op de gevel zitten die niet helemaal goed vast meer zitten.

Foto's en video: Rene Hendriks

ChjmRw.jpeg

6RCTvw.jpeg

SGwrrs.JPG

MOQzxB.JPG

yahYnE.JPG

a1rHRJ.JPG

NQ0MOy.JPG

RT3nQ3.JPG