Agenten treffen voorzorgsmaatregelen bij reanimatie | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Agenten treffen voorzorgsmaatregelen bij reanimatie

Den Haag - Haagse agenten hebben vanmiddag voorzorgsmaatregelen moeten nemen bij de reanimatie van een patiënt met mogelijke symptomen van het coronavirus (COVID-19).


De agenten gingen naar een medische noodsituatie in een woning aan de Dedemsvaartweg. In de woning werd een man gereanimeerd. De man zou de symptonen van het coronavirus hebben.

Personeel van de ambulancedienst trof ook voorzorgsmaatregelen waaronder een mondkapje. De reanimatie was gelukkig succesvol; de man is vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. 

Agenten hebben ook voorzorgsmaatregelen getroffen en onder andere mondkapjes op gedaan; maar door het reanimeren zijn zij natuurlijk dicht bij het slachtoffer geweest. Of zij daardoor daadwerkelijk besmet zijn geraakt met het virus is niet bekend. Uberhaupt is nog niet zeker of de patient zelf daadwerkelijk het coronavirus heeft; testen moeten daar uitsluitsel over geven.

Omwoners werden gevraagd afstand te houden van de betrokken agenten. De agenten zelf moesten ook op afstand blijven van collega-agenten die niet bij de patiënt zijn geweest. 

Update: uit nader verkregen informatie is gebleken dat bij de betreffende patiënt geen besmetting met het corona virus (COVID-19) is geconstateerd.

[Van de redactie: agenten in uniform worden normaal gesproken -conform landelijke afspraken met de politie- niet onherkenbaar gemaakt. In dit geval hebben wij -na overleg- besloten om de agenten in uniform toch onherkenbaar te maken. Zij zijn immers mogelijk in aanraking geweest met het virus en zijn daardoor potentieel patiënt. Ondanks dat de besmetting onzeker is, besluiten wij hierover te schrijven, omdat er veel onrust heerst in de omgeving en er veel vragen zijn gekomen op onze WhatsApp-tiplijn]

Foto's: WhatsApp-tiplijn (0615151502) en Piet de Ruyter

jfeqhm.jpeg

I8RmpA.jpeg

RSOZme.jpeg

Y8anhb.jpeg

KmAm3s.jpeg

a4bYjE.jpeg

CGF6Tp.jpeg

p1dOuA.jpeg

l1Rh9e.jpeg

N6O3PH.jpeg

SxzBJm.jpeg