Brandweer druk in de weer met eerste lentestorm | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brandweer druk in de weer met eerste lentestorm

Haaglanden - 'Evert'; de eerste lentestorm van het jaar raast door onze regio; de brandweer heeft het daardoor extra druk.


Den Haag - Op de kruising van de Hofzichtlaan met het Kleine Loo viel een flinke tak op het fietspad. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de tak in stukken gezaagd en verwijderd. (Foto's : Rene Hendriks)

abmrXf.JPG

5E5AZt.JPG

Rijswijk - Op de Sir Winston Churchilllaan dreigen een paar steigerplanken door de stormachtige wind hun 'eigen leven te gaan leiden'. Een steigerplank kom hard aan, dus medewerkers van een bouwbedrijf waarschuwen het publiek in de nabije omgeving. (Foto's: Daan van den Ende)

OK3NjJ.JPG

ybvE4W.JPG

2I6Jtd.JPG

Den Haag - Op de Marie Heinenweg in het Zuiderpark is een grote boom omgewaaid en precies op het dak van het Kleindierencentrum terecht gekoen. Het dak heeft hierdoor veel schade opgelopen. (Video & foto's: Nick van der Toorn)

srutMM.JPG

bBPxp7.JPG

IQN8Cs.JPG

Mv4270.JPG

KyN54v.JPG

's-Gravenzande - Op het Vaartplein is een del van een kozijn van een woning naar beneden gevallen. Gelukkig liep daar op dat moment niet iemand voorbij... (Foto's: Fred van der Ende)

afLdCX.jpg

gF4beL.jpg

W8NXIC.jpg

Den Haag - Op de Vrederustlaan is het dak van de kleedruimten van voetbalvereniging HMSH er af gewaaid (foto's en video: Nick van der Toorn)

HtUUVN.JPG

9Eljik.JPG

fwHciY.JPG

Nootdorp - De corona testlocatie aan de Gildeweg is uit voorzorg gesloten (foto's: Daan van den Ende)

Z1xK3T.JPG

oLqWFs.JPG

hX0A5e.JPG

Scheveningen - Op het strand kan je 'lekker uitwaaien'. Of je auto laten zandstralen. Een enkele windsurfer gaat de zee op (foto's: Sebastiaan Barel)

84Zrns.JPG

26S64t.JPG

VCq5sX.JPG

Voorburg - Op de Distelweide is een boom omgewaaid en over de weg gevallen. De brandweer zal de boom in stukken gaan zagen. (Foto's: Sebastiaan Barel)

z8UudZ.JPG

E65y52.JPG

Den Haag - In de Guido de Moorstraat hing een steigerdeel los en dreigde weg te waaien. Brandweerlieden hebben het losse steigerdeel veiliggesteld. (Foto's: Tim de Kleyn)

C7PKTC.JPG

h44t4S.JPG

PXIJut.JPG

Kz5ivU.JPG

Den Haag - Bij de Maartensdijklaan is een grote boom omgewaaid. Buiten schade aan het trottoir is er geen voertuig of iets dergelijks beschadigd. (Foto's: Lionne Blaay)

rAN36X.jpg

4GDQDc.jpg

HsvId5.jpg

Zoetermeer - Dakpannen vlogen door de storm van meerdere huizenblokken aan de Hebriden. Brandweer heeft de hele straat afgesloten en was met meerdere eenheden ter plaatse. Buurtbewoners probeerden nog snel hun auto’s in veiligheid te brengen. (Foto's: Daan van den Ende)

TCCxNK.JPG

DfgbHh.JPG

HLnbBB.JPG

w3CQA1.JPG

8sx70e.JPG

Leidschendam - Rond het middaguur is de vangnetinstallatie van de oefenbaan bij Golfpark De Star ingestort. Niemand raakte gewond. Er waren enkele golfers op de baan toen het gebeurde. Storm Evert kreeg grip op het net, waardoor de metalen palen braken als twijgjes. Doordat sommige staanders gedeeltelijk waren gebroken, zorgde dit voor een gevaarlijke situatie. De golfers besloten daarop in te pakken en huiswaarts te gaan. De brandweer heeft met hydraulisch gereedschap de palen doorgeknipt en met messen het net kapotgesneden totdat alles veilig op de grond lag. Volgens een passant was het hek relatief nieuw en stond het er pas enkele maanden. (Video en foto's: Sebastiaan Barel)

71l5O0.JPG

WkXE8w.JPG

C3aIh5.JPG

gQnd44.JPG

B3Frr0.JPG

imK9VG.JPG

5A2EKM.JPG

Den Haag - Op het Nassauplein is door de harde wind een deel van de dakgoot en/of dakbedekking losgeraakt en hing vervaarlijk te bungelen. Om erger te voorkomen heeft de brandweer het loshangende gedeelte verwijderd. (Foto's: Dean de Bood)

YkkTNa.jpg

pwX9DI.jpg

dAjIJw.jpg

m5uEoD.jpg

QXOpD3.jpg