Regio15 video jaaroverzicht 2012 | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Regio15 video jaaroverzicht 2012

Haaglanden - Het einde van het jaar kenmerkt zich door uitgebreide beschouwingen van het achterliggende jaar. Ook wij ontkomen er niet aan om in enige vorm terug te blikken over 2012.


Dit jaar doen wij dat op twee manieren. Ten eerste vind u onder de video een overzicht met de 14 meest in het oog springende zaken waar wij over bericht hebben het afgelopen jaar. En hieronder treft u een video aan met een samenvatting van alle bijzondere, vreemde, vaak ook trieste gebeurtenissen waar wij in 2012 over berichtten.

Per dag komen er tienduizenden bezoekers een kijkje nemen op onze website - veelal op zoek naar nieuws uit de regio. Wij hebben een aantal spraakmakende items van het afgelopen jaar voor u op een rij gezet.

t-peen3659 Wassenaar - Op de Wittenburgerweg is een aardgasbus van Veolia in brand geraakt.De passagiers en chauffeur werden gewaarschuwd door rook en vlammetjes aan de achterzijde van de bus. Zij konden de bus veilig verlaten. De vlammetjes werden al snel vlammen; de brand ontwikkelde zich snel. Bluspogingen van de chauffeur en passagiers mochten niet baten; bij aankomst van de eerste brandweervoertuigen was de brand al uitslaand.
t-mattheijer-tramtunnel5 Den Haag - Eens in de zoveel tijd heeft de tramtunnel een onweerstaanbare aantrekkingskracht op automobilisten. Het gaat dan niet om bestuurders die netjes hun auto parkeren en met het openbaar vervoer verder reizen. Nee, het betreft dan bestuurders die door onbekendheid met de omgeving en/of vanwege eventuele tijdsdruk en zenuwen de verkeerde ingang (dreigen te) nemen.
t-dsc 0127 Den Haag - Op de Van Boetzelaerlaan is vanavond een 13-jarige jongen gewond geraakt na een aanrijding, waarbij de automobilist is doorgereden.De aanrijding vond even voor half zeven plaats op de kruising met de Frankenslag. De jongen stak de weg over, nadat een brandweervoertuig was gepasseerd dat met spoed op weg was naar een brand in Scheveningen. De bestuurder heeft zichzelf later aangegeven op een politiebureau.
t-IMG 0905 Den Haag - Op de Bleriotlaan, in het Haagse stadsdeel "Ypenburg", heeft donderdagmiddag even voor zes uur een schietpartij plaatsgevonden; een 29-jarige Hagenaar is als gevolg daarvan overleden. De schietpartij heeft op straat plaatsgevonden.
th-IMG 8865 Den Haag - In de Goudenregenstraat is vanmorgen op straat het lichaam van een 15-jarig meisje aangetroffen; men gaat uit van een misdrijf. Het betreft een 15-jarig meisje uit Nootdorp.
t-img 4840 Den Haag/Delft - Een kennelijke ruzie is vannacht geëindigd op de A13. Daar trof de politie een zwaargewonde 23-jarige man uit Rotterdam aan in een auto.Mogelijk is hij al op het Rijswijkseplein neergeschoten.
t-img 1092 Den Haag - In de Haagse stadsdelen "Laak" en "Spoorwijk" is het vanavond onrustig geweest.De onrust ontstond toen een arrestatieteam een man wilde aanhouden. Dat gebeurde met een arrestatieteam, omdat de man als 'vuurwapengevaarlijk' werd ingeschat.
t-dsc 2872 Den Haag - Bij een zware aanrijding op de Weimarstraat is aan het begin van de avond de 43-jarige Fred Winkel om het leven gekomen.De man stak met de fiets aan zijn hand een voetgangersoversteekplaats over, toen hij werd geschept door een auto.
t-img 9461 Zoetermeer -  Bij een ernstig ongeval op de Europaweg (ter hoogte van de Saloméschouw) is vannacht een 22-jarige bestuurder van een auto om het leven gekomen.De auto was tegen een boom beland. Bij aankomst van de hulpdiensten waren er geen andere auto's in de buurt te vinden, zodat het mogelijk om een eenzijdig ongeval gaat.
t-PEEN3951 Den Haag -Bij een aanrijding tussen een tram en een snorfiets op de Carnegielaan/hoek Scheveningseweg zijn vanavond de twee opzittenden van de snorfiets ernstig gewond geraakt. De aanrijding vond omstreeks kwart voor tien plaats.
t-img 1290 Den Haag -  Bij een kop-staart botsing tussen twee trams op de Parallelweg (ter hoogte van de Jacob Catsstraat) zijn vanmorgen 36 passagiers gewond geraakt. De meesten daarvan waren lichtgewond (builen, schrammen, snijwonden, bloedneus) en werden per stadsbus naar het ziekenhuis vervoerd. Een viertal passagiers liep echter zwaardere verwondingen op en werden per ambulance naar ziekenhuizen vervoerd. 
t-DSC 8700 Den Haag - De politie heeft vanmorgen op het station Hollands Spoor een 17-jarige Hagenaar neergeschoten die werd verdacht van bedreiging met een vuurwapen. De man is later in het ziekenhuis overleden.
t-IMG 5756 Den Haag - In de Naarderstraat heeft de politie een man neergeschoten die dreigde met een mes. Deze heeft daarna een agente met een mes zwaar verwond; de man is ter plekke aan zijn verwondingen overleden.
t-TDK 0447

Kwintsheul -  Een enorme brand heeft de Albert Heijn aan de Raaphorst volledig verwoest.Op het moment dat de brand uitbrak waren er nauwelijks klanten meer in de winkel. Achteraf bleek de brand ontstaan in het schap waar de lucifers en de geïmpregneerde open haard blokken waren opgeslagen.

Wij willen u allen bedanken voor de aandacht, support en/of feedback in het afgelopen jaar. Voor u doen wij het. En getuige de ruim 32.000 Twitter-volgers en de vele duizenden personen die maandelijks onze website bezoeken, kunnen wij op de ingeslagen weg verder gaan.

Uiteraard konden wij al dit werk niet doen zonder de medewerkers aan de site. Zoals redactieleden, fotografen, filmers maar ook tipgevers via de Tiplijn en Twitter. Dankzij hen konden wij zeer boeiende en spraakmakende reportages maken. Ook dank aan de persvoorlichters en onze contacten bij andere media.

Last but not least: welgemeende dank aan het Thuisfront van al die fotografen en filmers, die hun partner/zoons zo vaak moesten missen omdat deze weer op pad moesten voor Regio15 of uren achter de PC doorbrachten.

Volgend jaar zijn wij er weer voor u. Hopelijk u ook allen weer voor ons!

Een heel fijne jaarwisseling en u en de uwen een heel voorspoedig, veilig en gezond 2013 gewenst!