Arrestatieteam overmeestert verwarde man in HagaZiekenhuis

Den Haag - Het arrestatieteam van de politie heeft vanmorgen een verwarde man overmeesterd in het HagaZiekenhuis aan de Leyweg.

Agenten troffen in eerste instantie de verwarde man, een 31-jarige Poolse man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan op het Deltaplein.

De man draaide volledig door, bedreigde de agenten, sloeg wild om zich heen en was niet onder controle te brengen. Uiteindelijk werd hij iets rustiger en vervoerde een ambulance hem naar een ziekenhuis. In het ziekenhuis draaide de man weer volledig door en sloot zichzelf op in een kamer.

Daar vernielde hij alles wat los en vast en stichtte brand. Agenten probeerden de man te kalmeren en onder controle te brengen, hetgeen zelfs met het gebruik van pepperspray niet lukte.

De politie zette uiteindelijk na meerdere pogingen een onderhandelaar in. Even voor half negen is het arrestatieteam naar binnen gegaan en heeft de verwarde man overmeesterd. Daarbij bleek dat hij zichzelf verwondingen had toegebracht en dat er mogelijk een beginnend brandje was in  de betreffende ruimte, dat meteen is geblust.

Waarom de man zo door het lint ging is nog niet bekend, er wordt onderzocht of de man onder invloed was van verdovende middelen en/of alcohol.

De man wordt in het ziekenhuis eerst behandeld aan zijn verwondingen, alvorens eventueel naar elders te worden overgebracht.

Update 14 maart 2017: de man is door de rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden.

Video en foto's: Ivar Gieles

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

038qXq.JPG

OkpNnN.JPG

X42qdW.JPG

oWLOkD.JPG

tcgFyM.JPG

FgzZRi.JPG

GM29h5.JPG

wxNQ1a.JPG

sEc6Fk.JPG

Y9F9YU.JPG

ammRiZ.JPG

10fqQs.JPG

VwtmqV.JPG

JT2Hsw.JPG

2GrYfa.JPG