Middelbrand in scholencomplex

t-20090210 lodewijk06Vannacht heeft de brandweer een brand in een scholencomplex aan de Karmozijnstraat beperkt tot de lesruimte voor voertuigtechniek. De andere vleugels van de scholen raakten, anders dan gevuld met lichte rook, niet bij de brand betrokken. Bij deze brand raakte niemand gewond. Hoe de brand is ontstaan is onbekend.

Even na middernacht kreeg de alarmcentrale een automatische brandmelding uit een van de scholen. Ter plaatse werd de brand in de autowerkplaats ontdekt. In de garage brandden goederen in een opslagruimte. In het gebouw waren geen personen aanwezig.

De aangrenzende lesvleugels hadden te maken met van de brand afkomstige rook, maar zijn verder niet bij de brand betrokken geraakt. Nadat de brand beheerst werd is een deel van het dak van de garage opengebroken om de laatste brandende delen goed te kunnen blussen.

Alle bouwdelen die enig gevolg van de brand hadden worden door de brandweer bemeten en nadat ze veilig te betreden zijn aan de beheerders van de scholen overgedragen. De Stichting Salvage komt ter plaatse om hen te ondersteunen in de afhandeling van dit incident.

De schade bestaat uit voornamelijk uit brand-, rook en roetschade in de garage.

Foto's: Fred Wolters

11-02-0920001

11-02-0920019