Dode bij brand in verzorgingstehuis | Regio15.nl

Dode bij brand in verzorgingstehuis

t-jfa 015Donderdagavond om ongeveer 22.30 uur is brand uitgebroken in een kamer op de tweede verdieping van het verzorgingstehuis Die Buytenweye aan de Chopinlaan in Delft. De bejaarde bewoner van de kamer is daarbij om het leven gekomen.

De brand werd bij de regionale alarmcentrale gemeld door de automatische brandmeldinstallatie van het verzorgingstehuis. Bij aankomst trof de brandweer een flinke rookontwikkeling aan op de tweede verdieping. Omdat er rekening werd gehouden met de mogelijkheid dat er veel kamers zouden moeten worden ontruimd, werd door de brandweer direct opgeschaald naar “grote brand”. Daarmee kon men beschikken over voldoende mankracht om de bewoners zonodig snel te evacueren.

Bij het betreden van de kamer waar de brand zich bevond trof de brandweer de bewoner aan op bed. De brand kon snel worden geblust, voor de bewoner kwam de hulp echter te laat. De bewoners van de overige kamers op de tweede verdieping konden tijdig in veiligheid worden gebracht.

In totaal werden 15 kamers tijdelijk onbewoonbaar. De bewoners daarvan konden voor de nacht binnen het tehuis worden opgevangen. Op de overige verdiepingen werden door de brandweer metingen verricht in verband met de mogelijke aanwezigheid van gevaarlijke stoffen, waaronder koolmonoxide. Bij die metingen werd echter niets aangetroffen.

De technische recherche van politie Haaglanden verricht een uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van de brand.

w-jfa 015

w-jfa 033