Middelbrand Rembrandtlaan Voorburg

t-peen2Vanmorgen is door een elektrische deken brand ontstaan op de tweede etage van een galerijwoning aan de Rembrandtlaan in Voorburg. Hoewel deze brand uitslaand was, heeft de brandweer uitbreiding naar andere woningen kunnen voorkomen.

Diverse woningen werden enige tijd ontruimd.

De ambulancedienst heeft twee bewoners en een agent nagezien vanwege het inademen van rook. Niemand hoefde naar een ziekenhuis te worden vervoerd.

De bewoonster was bij aankomst van de brandweer al in veiligheid gebracht. Vanwege de rook was het noodzakelijk omliggende woningen te ontruimen. Tegelijk verlieten sommige bewoners ook zelf hun woningen. Ongeveer veertig personen zijn enige uren opgevangen in het nabijgelegen bejaardentehuis.

Nadat de woningen zijn bemeten op rookgassen konden de meeste bewoners weer terug in hun woning. De bewoonster van het brandadres wordt aan vervangende woonruimte geholpen.

De slaapkamer van het brandadres is uitgebrand en de rest van de woning heeft rook- en roetschade opgelopen. In enkele andere woningen is ook rook binnengekomen. De Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om bewoners te assisteren met de schadeafhandeling.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Rene Hendriks, Lucien de Vries

w-peen3

w-peen2

w-dsc_0301

w-dsc_0303

w-dsc_0308

w-dsc_0316

w-dsc_0321