Middelbrand Shell

t-dsc_3068Door onbekende oorzaak is vanmiddag rond één uur brand ontstaan in een papierschredder in het kantoor van Shell International BV aan de Carel van Bylandtlaan. Ruim driehonderd personeelsleden moesten hun werkplek tijdelijk verlaten.

De papierschredder in de kelder is door onbekende oorzaak in brand geraakt. De schredder staat in verbinding met alle bovenliggende etages waardoor er een lichte rookontwikkeling ontstond.

Door een interne brandmelding werd de bedrijfshulpverlening in kennis gesteld die vervolgens de brandweer waarschuwde. Daarna hebben zij alle etages van het gebouw boven de kelder ontruimd. Bij aankomst van de brandweer stonden de ruim driehonderd personeelsleden van het kantoor buiten.

De brandweer heeft de brand geblust met schuim. Daarna is het pand geventileerd en gecontroleerd op de aanwezigheid van schadelijke stoffen. Door ventilatieproblemen bleven de schadelijke dampen lang hangen. Na ruim een uur konden de personeelsleden weer naar binnen om hun persoonlijke spullen op te halen en tijdelijk een andere werkplek te zoeken.

De oorzaak van de brand in onbekend. De schade bleef beperkt tot de container.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Marco Ferwerda - www.marofer.nl

w-dsc_3065

w-dsc_3067

w-dsc_3069

w-dsc_3070

w-dsc_3072