Ontruiming bunker levert verhitte situatie op | Regio15.nl

Ontruiming bunker levert verhitte situatie op

IMG 2705t-IMG 2675Den Haag - Een ontruiming van een kraakpand van de Van Ouwenlaan liep vanmiddag toch even anders als eerst gedacht.


Krakers hadden weer bezit genomen van een voormalige defensie hospitaalbunker, nadat deze op 6 juni j.l. ook al was ontruimd. De bunker is enige tijd geleden aan een particulier bedrijf verkocht, maar kon niet worden geleverd omdat het complex gekraakt was.

Maar... een bunker is natuurlijk goed te barricaderen. Dat hadden de krakers ook gedaan om te voorkomen dat zij door de politie werden ontruimd en aangehouden; vandaar dat de politie zich met een thermische lans toegang moest verschaffen tot het complex. Toen de brander door de deur heenkwam, bleek aan de andere kant een matras en ander afval te liggen, wat vlam vatte en voor veel rook zorgde.

De brandweer zette de bemanning van 2 autospuiten in en schaalde dus op naar 'middelbrand'. Dat was voornamelijk om de waterwinning in orde te maken. Nadat het complex nagekeken en geventileerd was, heeft de brandweer de inzet beëindigd.

Op het terrein werden 2 krakers aangehouden. Bovendien werden er 3 honden door de politie mee genomen.

Video: Dejan Jeremic

Foto's: Shane Alders en Dejan Jeremic

w-IMG 2701

w-IMG 2705

w-IMG 2711

w-IMG 5712

w-IMG 2675

w-IMG 5714

w-IMG 5723

w-IMG 5760