Veel schade na brand in dak Jonckbloetplein | Regio15.nl

Veel schade na brand in dak Jonckbloetplein

Den Haag - Een brand in het dak van een aantal portiekwoningen aan het Jonckbloetplein heeft vanmiddag veel schade veroorzaakt.


De brand werd omstreeks tien voor vijf gemeld toen de vlammen uit het dak sloegen. Meteen werden brandweervoertuigen van kazernes Den Haag/Laak en Rijswijk met spoed ter plaatse gestuurd.

Meteen na aankomst is opgeschaald naar 'middelbrand'; beide tankautospuiten zijn ingezet. Brandweermensen hebben vanuit de hoogwerker de vlammen bestreden en daarvoor moest een deel van het dak worden gesloopt.

De brand is naar de woning op de bovenste etage overgeslagen en heeft daar veel schade aangericht. In het portiek zijn in verband met de brand zes woningen ontruimd. Er zijn geen gewonden gevallen.

De oorzaak van de brand is volgens de brandweer vermoedelijk het afbranden van verf bij het dak geweest, tijdens schilderswerkzaamheden eerder op de dag. Bewoners zeggen al vanaf vier uur vanmiddag een brandlucht te hebben geroken.

Toen de brandweer de woningen in het portiek had gecontoleerd en geventileerd, konden alle bewoners terug, behalve die van de woning op de bovenste etage. Stichting Salvage ondersteunt de bewoners bij het beperken en afwikkelen van de schade.

Video en foto's: Donny Kooistra

w IMG 3931

w IMG 3933

w IMG 3944

w IMG 3946

w IMG 3959

w IMG 3978

w IMG 3982

w IMG 3986

w IMG 3992

w IMG 4002

w IMG 4007